Cautare


08 Octombrie 2018
Decese selfie: 259 persoane au murit in cautarea fotografiei perfecte

Cautarea de selfie-uri extreme a ucis 259 de persoane intre 2011 si 2017, releva un studiu global din 2018.

Cercetatorii de la US National Library of Medicine recomanda ca in locurile periculoase sa fie introduse zone "no selfie" pentru a reduce numarul deceselor. 

Acestea ar include varfurile muntilor, cladirile inalte si lacurile, unde s-au produs multe dintre decese. 
S-a descoperit ca inecarea, accidentele de transport si caderile au fost printre cele mai frecvente cauze de deces. 
Insa omorarea de catre animale, electrocutarea, focul si armele de foc par, de asemenea, au aparut frecvent in rapoarte din intreaga lume. 

In luna iulie a acestui an, Gavin Zimmerman, in varsta de 19 ani, a cazut mortal in timp ce facea selfie-uri pe o stanca in New South Wales, Australia. 

Tommer Frankfurter a murit in Parcul National Yosemite din California in luna septembrie, dupa ce a cazut de la o inaltime de 250 metri in timp ce incerca sa faca un selfie. 

Pentru realizarea studiului, au fost analizate rapoarte de stiri. 

Cercetatorii au descoperit ca decesele legate de selfie sunt mai frecvente in Rusia, Statele Unite si Pakistan, iar 72,5% dintre decese au fost raportate la barbati. 

Studiile anterioare au fost compilate din paginile Wikipedia si Twitter, despre care cercetatorii sustin ca nu au oferit rezultate precise. 

Noul studiu arata, de asemenea, ca numarul deceselor este in crestere. 

Au existar doar trei rapoarte privind decesele legate de selfie-uri in 2011, insa numarul a crescut la 98 in 2016 si 93 in 2017. 

Cu toate acestea, cercetatorii sustin ca numarul real al deceselor selfie ar putea fi mult mai mare, deoarece selfie-urile nu sunt niciodata numite drept cauze ale deceselor. 

"Se crede ca decesele selfie sunt subestimate si ca trebuie abordata adevarata problema", arata studiul. 

"Anumite accidente rutiere produse in timp ce se pozeaza pentru selfie-uri sunt raportate ca decese din cauza accidentelelor rutiere"
"Astfel, mangnitudinea reala a problemei este subevaluata. De aceea, este important sa evaluam adevaratele cauze si motive pentru decesele selfie, astfel incat sa se poata face interventii adecvate". 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate