Cautare


29 Ianuarie 2019
Olympus extinde gama de echipamente destinate profesionistilor cu o noua camera OM-D si obiective tele suplimentare

Noul OM-D E-M1X pune in prim plan nevoile utilizatorilor profesionisti prin fiabilitate si performante imbunatatite

Olympus lanseaza noul model OM-D E-M1X, o camera foto proiectata tinand cont de nevoile utilizatorilor profesionisti in ceea ce priveste fiabilitatea, viteza, precizia si calitatea imaginii. 

E-M1X ramane in continuare atasata promisiunii Olympus de a oferi cel mai usor si compact sistem foto mirrorless din clasa sa.

Prin constructia sa, noul model din gama OM-D profesionala pune in evidenta potentialul formatului de senzor Micro Four Thirds si este dotata cu cele mai noi tehnologii imagistice, totul intr-o carcasa robusta cu grip vertical integrat ce ajuta la imbunatatirea fiabilitatii si a modului de operare, in toate conditiile de utilizare. 

Dispunand de cel mai performant1 sistem de stabilizare a imaginii (IS) din lume, de un sistem de focalizare automata (AF) reproiectat si rapid, precum si de doua procesoare de imagine TruPic VIII care permit o reactie ultra-rapida si fotografii High Res din mana, aceasta camera extrem de puternica ofera un mix irezistibil de caracteristici impresionante si portabilitate.

Impreuna cu obiectivele Olympus de rezolutie inalta, din linia M.Zuiko, ofera imagini de inalta calitate si isi dezlantuie adevaratul potential, in special pentru domeniile in care portabilitatea, viteza si fiabilitatea sunt absolut esentiale - precum fotografia wildlife, fotografia de documentare si fotografia sportiva.

E-M1X se alatura familiei Olympus la doar doi ani de la introducerea unor repere de referinta in categoria camerelor profesionale - modelul OM-D E-M1 Mark II, noile obiective M.Zuiko PRO si lansarea serviciului Olympus PRO. Datorita grip-ului vertical integrat, a unui corp ce beneficiaza de cel mai bun sistem de protectie din lume2  impotriva prafului, stropirii si inghetului, precum si a unei serii de noi caracteristici solicitate de fotografi profesionisti, E-M1X ofera un control fara precedent, ergonomie, stabilitate si rezultate profesionale in orice conditii de vreme.

Folosind un nou senzor giroscopic, Olympus a imbunatatit renumitul sau sistemul de stabilizare a imaginii pe 5 axe, reusind compensarea cu pana la 7.5 trepte de expunere1. Sistemul de focalizare automata a fost reproiectat in intregime, oferind puncte de focalizare suplimentare si o noua functie de detectare inteligenta si urmarire automata a subiectului. Capabilitatile de fotografiere la mare viteza au fost imbunatatite, fiind adaugat si modul de fotografiere cu efect anti-palpaire. Pe langa acestea, regasim si fotografierea High Res din mana, functionalitatea de filtru Live ND, un meniu personalizabil, capabilitatea de alimentare si incarcare prin portul USB, precum si doua sloturi pentru carduri SD UHS II. Folosit impreuna cu obiectivele de inalta calitate M.Zuiko, cu noul blit wireless si software-ul de gestionare a imaginii "Olympus Workspace", E-M1X este instrumentul perfect pentru a obtine rezultate profesionale si a lucra cu acestea.

Un nou standard in durabilitate, siguranta si operabilitate

Datorita unui grip vertical integrat, E-M1X ofera acel plus de siguranta in manipulare si fiabilitate, pe care multi profesionisti il cautau. Deoarece designul este acelasi, atat pentru gripul vertical, cat si pentru cel orizontal, utilizatorii se vor bucura de miscari intuitive ale mainilor atat pentru fotografierea in mod portret, cat si in mod peisaj. 

Dispunerea, forma si inaltimea butoanelor au fost complet reproiectate pentru a oferi control usor si rapid al functiilor atunci cand se utilizeaza vizorul. Acesta din urma, dispune de un nou design optic, cu factor de marire de 0.83x (echivalentul a 35mm). Un selector multiplu de tip joystick este inclus atat in pozitia orizontala, cat si in cea verticala, astfel incat utilizatorul sa poata modifica rapid zonele de focalizare. Mai mult, parghia poate fi comutata acum si in modul C-lock, pentru a permite blocarea comenzilor in pozitie verticala si blocarea doar a comenzilor selectate.

Fiind echipata cu renumitului sistem de etansare OM-D, cel mai bun din lume la acest moment, camera a trecut cu brio testele interne2 Olympus impotriva stropirii. Aceste teste sunt mai riguroase decat IPX1, de aceea ofera utilizatorului garantia utilizarii in cele mai severe conditii meteo. Rezistenta la praf, stropire si inghet2 este mentinuta chiar si atunci cand se conecteaza telecomanda, microfonul sau castile.

Sistemul cu senzori pentru reducerea prafului este dotat acum cu un filtru cu unde supersonice (SSWF) imbunatatit, care vibreaza de 30.000 de ori pe secunda, reducand si mai mult(cu pana la 10x) posibilitatea ca praful sau murdaria sa compromita fotografiile sau echipamentul. Fiabilitatea acestui model este reliefata si de constructia special a carcasei, capabila sa disipe eficient caldura excesiva ce apare la inregistrarea de filme sau in timpul fotografierii secventiale, in timp de obturatorul ofera o durata de viata net superioara, de 400.000 de actionari.

Durata de functionare este si ea imbunatatita, printr-un sistem de insertie tip cartus, cu doi acumulatori de tip BLH-1 (utilizat si la E-M1 Mark II). Astfel, cu ajutorul acestora, utilizatorii pot captura pana la 2.580 de imagini inainte de a fi necesara reincarcarea lor. Dispunand de un sistem de alimentare si incarcare prin USB de tip USB Power Delivery (USB-PD), de la surse cu putere de pana la 100 W, cei doi acumulatori din corpul camerei pot fi incarcati complet in aproximativ doua ore.

Sistem de focalizare automata reproiectat, pentru confort, viteza si precizie optime
Sistemul AF de la OM-D a fost complet reproiectat pentru E-M1X. Construit pe acelasi tip de senzor AF cu detectie de faza si 121 de puncte in cruce, care a fost implementat la OM-D E-M1 Mark II, algoritmul AF a fost regandit si a fost mult imbunatatit. Mai mult, E-M1X utilizeaza informatiile AF din imagini deja inregistrate pentru a permite urmarirea rapida a miscarilor imprevizibile si a modificarilor de viteza ale subiectului.

Pentru modelul OM-D E-M1X sunt disponibile diferite setari AF suplimentare, inclusiv diferite moduri tinta AF (acum existand si grupuri cu 25 de puncte de focalizare) si setari personalizate ale pozitiei zonei AF atunci cand tineti camera vertical sau orizontal. Punctele de focalizare pot fi mutate rapid cu noul selector multiplu (joystick).

O noua caracteristica de detectare inteligenta a subiectului, permite sistemului AF sa detecteze automat subiecte specifice (motoare sport, aeronave, trenuri), focalizand si urmarind zona optima, astfel incat utilizatorii sa se poata concentra in intregime asupra compozitiei.

E-M1X  exceleaza si in conditii de lumina slaba, in special datorita sistemului AF cu modificarea limitei in lumina scazuta, ce permite reducerea a pana la -6 EV trepte de expunere. 

Performanta de mare viteza si o calitate excelenta a imaginii

Viteza si calitatea imaginii noului E-M1X sunt date de senzorul Live MOS de 20.4 MP care dispune de o noua acoperire si o mai buna sensibilitate, precum si de cele doua procesoare de imagine TruPic VIII, de mare viteza, ce imbunatatesc factorii fundamentali de performanta, precum timpul de pornire si timpul de revenire din modul de repaus. Includerea a doua procesoare de imagine, contribuie nu numai la cresterea rapiditatii, ci si la suportul pentru doua sloturi de carduri SD UHS-II, de mare viteza. Astfel, utilizatorul poate folosi cele mai recente functii de fotografiere, precum Fotografia High Res din mana, filtrul Live ND si focalizarea automata cu detectarea inteligenta a subiectului.

La dezvoltarea lui E-M1X, inginerii Olympus au evoluat sistemul de stabilizare a imaginii, prin introducerea unui senzor giroscopic imbunatatit, reusind sa ofere unul dintre cele mai performante sistem de compensare disponibile in lume. in combinatie cu un obiectiv M.Zuiko IS PRO, aceasta tehnologie permite sincronizarea sistemulului de stabilizare a imaginii pe 5 axe IS si compensarea a pana la aprox. 7.5 trepte de expunere1, eliminand necesitatea utilizarii unui trepied si facilitand fotografierea libera, din mana, in conditii diverse.

Folosind functia de blocarea AF, E-M1X ofera posibilitatea de fotografiere secventiala de mare viteza, cu maxim 60 de cadre pe secunda, pentru captarea acelor momente de fractiuni de secunda pe care ochiul uman nu le poate vedea. Prin activarea functiei de urmarire AF/AE, se poate ajunge la maximum 18 cps.

Modul Pro Capture al camerei ofera posibilitatea inregistrarii a pana la 35 de cadre retroactiv de la momentul actionarii complete a butonului de declansare. Aceasta caracteristica, apeciata deja de utilizatorii modelului OM-D E-M1 Mark II, este ideala pentru fotografia de actiune, unde miscarea subiectilor este una imprevizibila.

In plus, fata de imaginile de inalta rezolutie de max 80MP, care pot fi captate la fotografierea High Res cu trepied, E-M1X ofera optiunea de a executa fotografii HighRes din mana. Prin aceasta functie se genereaza o singura fotografie de inalta rezolutie, echivalenta uneia captata cu un senzor de 50MP, fara urme de neclaritati cauzate de miscarea mainii.

O noua functionalitate Live ND incorporeaza efecte de fotografiere cu timpi lungi, similara cu cea obtinuta la utilizarea unui filtru ND. Scena poate fi revizuita in vizor, iar efectul poate fi editat inainte ca utilizatorii sa faca fotografia. Efectele pot fi setate pe cinci nivele: ND2 (echivalent unei trepte de expunere), ND4 (2 trepte), ND8 (3 trepte), ND16 (4 trepte) si ND32 (5 trepte).

Capabilitati de filmare si alte caracteristici

Pe langa functia principala, de fotografiere profesionala, noul E-M1X este si un maestru al filmarii, dispunand de toate caracteristicile suplimentare necesare unui videograf. Astfel, noul model ofera capabilitati de inregistrare video in format Cinema 4K (C4K, 4096 x 2160), oferind videografilor nu doar cea mai mare rezolutie de inregistrare din prezent, dar si o mai mare flexibilitate in ceea ce priveste procesul de post-productie. Puternicul sistem de stabilizare pe 5 axe IS si stabilizarea electronica permit inregistrari video 4K si C4K, din mana, cu trei nivele selectabile pentru compensarea miscarii, in functie de pozitia si miscarea fotografului.

Pentru a contracara schimbarea conditiilor de iluminare tipice in timpul filmarilor de documentare si din natura, E-M1X suporta fotografierea cu log. OM-Log400 ofera filmari fara pierderi de detalii in zonele cu foarte multa umbra sau lumina si o mai mare libertate pentru creativitatea video, prin gradarea culorilor.

In plus, filmarile de mare viteza cu 120cps sunt suportate acum in format Full HD, existand capabilitatea de filmare cu calitate cinematografica, cu perceptia unei miscari lente.

OM-D E-M1X contine un senzor GPS incorporat, senzor de temperatura, manometru si busola, denumite colectiv "senzori de camp". in plus fata de informatiile despre locatie, cum ar fi longitudinea si latitudinea, acesti senzori detecteaza si inregistreaza temperatura, inaltimea si directia camerei pentru a adauga informatii detaliate de fotografiere la imagini.

Dispunand de caracteristica de fotografiere cu efect anti-palpaire, camera detecteaza frecventa de palpaire a surselor de lumina artificiala si sincronizeaza obturatorul pentru a minimiza inconsecventele de expunere si de culoare intre cadrele secventiale. Detectarea efectului de palpaire suprima aparitia dungilor, care pot aparea la utilizarea modului silentios (cu obturator electronic) si la inregistrarea filmelor, astfel incat utilizatorii sa poata ajusta cu finete viteza obturatorului. 

Un nou mod de lucru pentru captura Wi-Fi permite fotografierea asistata de un calculator si face posibil transferul wireless al imaginilor catre un computer, folosind software-ul de control al camerei "Olympus Capture".

Pret si disponibilitate

OM-D E-M1X este compatibil cu gama de obiective profesionale Micro Four Thirds si accesorii de la Olympus, inclusiv gentile de camera special concepute, bliturile electronice si accesorii pentru acestea.
OM-D E-M1X va fi disponibil incepand cu sfarsitul lunii februarie in varianta body la un RRP de 13 999 lei. 
Ca la orice camera si obiectiv Olympus, E-M1X poate beneficia de o extensie gratuita de garantie6 de sase luni, la inregistrarea produsului prin intermediul platformei MyOlympus la www.my.olympus.eu.

Accesorii selectate 

Impreuna cu E-M1X, va fi lansat un nou software de management al imaginii, precum si un nou blit si sisteme de comanda wireless.

Software-ul "Olympus Workspace" pentru gestionarea imaginilor 

Acest software de gestionare a imaginii ofera functii de vizualizare autentica si editare a imaginilor, cu diferite fluxuri de lucru pentru fotografii profesionisti. Olympus Workspace poate fi descarcat gratuit pentru utilizatorii care detin o camera Olympus 

Blit electronic FL-700WR

FL-700WR este un blit electronic de inalta performanta compatibil cu fotografierea wireless prin unde radio. in timpul fotografierii wireless, acesta poate fi utilizat ca un sistem de comanda sau ca un blit cu receptor incorporat. Designul compact si usor ofera o portabilitate excelenta, cu o intensitate ridicata, la un numar director maxim 42 (ISO 100/m). Datorita constructiei rezistente la praf, stropire si inghet (-10 ° C), blitul ofera siguranta atunci cand fotografiati intr-o varietate de medii, inclusiv in ploaie.

Sistem de comanda wireless FC-WR si receptor wireless FR-WR

FC-WR si FR-WR pot controla prin intermediul camerei mai multe unitati blit aflate la distanta, permitand fotografierea wireless cu blit versatila. Ca si in cazul blitului FL-700WR, constructia rezistenta la praf, stropire si inghet (-10° C) permite utilizarea intr-o varietate de medii. Sistemul de comanda se poate conecta la trei grupuri si la un numar nelimitat de blituri.

Outlook: Anunt de dezvoltare pentru noi obiective tele care permit fotografierea super-tele din mana

Pentru a imbunatati capabilitatile de fotografiere tele ale E-M1X, Olympus anunta astazi dezvoltarea teleobiectivului cu super zoom M.Zuiko Digital ED 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO. De asemenea, este in curs de dezvoltare M.Zuiko Digital 2x Teleconverter MC-20. Combinarea celor doua produse va face posibila fotografierea super tele din mana la 2000mm (echivalent in format a 35mm). Cu aceste produse, Olympus va extinde in continuare gama sa de super-teleobiective, maximizand avantajele sistemului Micro Four Thirds, cu referire aici la caracteristici precum calitatea excelenta a imaginii, designul compact, usor si portabilitatea sistemului.

Modelul M.Zuiko Digital ED 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO 

Acesta este un super teleobiectiv cu zoom din seria M.Zuiko PRO proiectat pentru performante optica excelente intr-o forma compacta si usoara, rezistenta la praf, stropire si inghet (-10° C). Acesta va dispune de un teleconvertor incorporat de 1.25x, care poate fi extins instantaneu la o distanta focala maxima de 1000mm5 (echivalent in format 35mm). De asemenea, prin incorporarea unui sistem de stabilizare a imaginii IS, obiectivul va suporta sincronizarea cu sistemul de stabilizare pe 5 axe IS atunci cand opereaza impreuna cu stabilizarea imaginii din corpului camerei. Teleconverterul incorporat este foarte util, acest super teleobiectiv cu zoom fiind optim de utilizat pentru fotografia wildlife si sportiva. Produsul este programat sa fie disponibil la vanzare in 2020.

M.Zuiko Digital 2x Teleconverter MC-20 

Este un teleconvertor care dubleaza lungimea focala a obiectivului principal si dispune de o performanta excelenta de portabilitate, precum si de rezistanta la praf, stropire si inghet (-10° C). Acesta poate fi atasat la M.Zuiko Digital ED 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO, in prezent in curs de dezvoltare, precum si la obiectivele PRO M.Zuiko Digital ED 300mm F4.0 IS PRO si la M.Zuiko Digital ED 40-150mm F2 .8. Acest produs nu doar extinde capabilitatea telefoto, dar, de asemenea, dubleaza factorul de marire al obiectivului principal pentru telefotografierea macro. Acest produs este programat sa intre in vanzare in vara anului 2019.

Specificatiile produsului pot fi modificate fara notificare. Verificati site-ul Olympus la www.olympus.ro pentru cele mai recente specificatii.

1Aproximativ. 7,5 EV trepte de compensare a expunerii in combinatie cu M.Zuiko Digital ED 12-100mm F4.0 IS PRO la o distanta focala de 100mm (echivalentul in format 35mm: 200mm) si declansare la jumatate de cursa cu stabilizarea imaginii: Off. Conform standardelor CIPA, atunci cand este corectata pe 2 axe (Yaw si Pitch). Precum la data de 24 ianuarie 2019
2Rezistenta la praf, stropire si inghet (-10°C) conform cu conditiile de testare Olympus. Conform cu IPX1, in baza publicatiei standard IEC 60529.
3Pret recomandat de retail
4Obiectiv folosit: M.Zuiko Digital ED 45mm F1.2 IS PRO
5Cand utilizati teleconverterul incorporat. Diafragma cea mai mare este F5.6.
6sase luni in plus fata de garantia legala din tara de cumparare.

OM-D E-M1X

CARACTERISTICI PRINCIPALE:

Dezvoltat pentru a produce rezultate profesionale cu maxima fiabilitate si operabilitate
Design intuitiv cu grip vertical integrat pentru ergonomie superioara, atat in modul portret cat si in modul peisaj
Cea mai buna protectie din lume impotriva prafului, stropirii si inghetului 
Cel mai performant sistem de stabilizare a imaginii din lume, cu compensarea a pana la 7,5 EV trepte de expunere1
Sistemul AF imbunatatit cu diferite setari si moduri tinta AF, precum si un sistem AF cu urmarirea inteligenta a subiectului
Senzor MOS Live 20.4 MP cu un filtru cu unde supersonice, imbunatatit, pentru reducerea prafului
Doua procesoare de imagine de mare viteza TruePicVIII, care permit o reactie ultra-rapida si noi caracteristici inovatoare
Dimensiuni: W 144,4mm x H 146,8mm x D 75,4mm
Greutate: aprox. 849g (doar body), 997g (cu 2 acumulatori si carduri SD)
Disponibil incepand cu sfarsitul lunii februarie 2019 la un RRP de 13 999 lei (doar body)
Mod Pro Capture pentru fotografia de actiune cu suport pentru preluarea de cadre in format RAW, fara blackout.
Fotografiere High Res 50MP din mana 
Functia Filtru Live ND pentru obtinerea unor efecte similare declansarii cu timpi lungi, fara a folosi filtru extern
Senzori de camp integrati pentru a adauga metadate detaliate la imagini si clipuri video
Capabilitati video "OM-D Movie": 4K si C4K,OM-Log400, Diferite niveluri ale IS, Fotografiere de mare viteza cu 120cps in format FullHD
Capabilitati de fotografiere cu efect anti-palpaire
Doua sloturi pentru carduri SD UHS-II pentru reactie de mare viteza
Doi acumulatori intr-un sistem inovator de tip cartus si capabilitati de incarcare prin interfata USB

Pentru intrebari si informatii aditionale, va rugam sa il contactati pe:
Bogdan Ionitoiu
MGT EDUCATIONAL SRL
Tel.: +4 021-232.88.94
Email: olympus@mgt.ro 

Despre Olympus

Olympus Europa este sediul central al Olympus Corporation, Tokyo pentru activitatile desfasurate regiunile Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA). in calitate de leader mondial in tehnologia optica si a preciziei digitale, 
Olympus furnizeaza solutii inovatoare pentru cele mai moderne sisteme medicale si camere digitale, precum si solutii stiintifice. Produsele premiate ale companiei sunt instrumente pentru detectarea, prevenirea si vindecarea bolilor, fac posibila cercetarea stiintifica si documentarea vietii cu libertate artistica. in mainile utilizatorilor, produsele Olympus de inalta tehnologie fac viata oamenilor mai sanatoasa, mai sigura si mai implinita.
Mai multe informatii pe site-ul http:/www.olympus-europa.com 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate