Cautare


04 Iunie 2019
Sfarsitul iTunes? Apple, de asteptat sa anunte inchiderea serviciului de muzica

Unul dintre primele servicii de muzica digitala si de management al listelor de redare, in ultimii 18 ani iTunes s-a impus ca o aplicatie populara pe dispozitivele Apple.

Cu toate acestea, anii au trecut de cand producatorul iPad si iPhone a lansat serviciul, iar acum ar putea fi timpul ca iTunes sa faca un pas inapoi in favoarea unor aplicatii noi, de continut separat. 

Inchiderea iTunes, astfel cum a raportat Bloomberg, este de asteptat sa fie anuntata de CEO Tim Cook luni, in cadrul conferintei anuale Apple WWDC (Worldwide Developers Conference) din San Jose, California. 

WWDC din acest an este de asteptat sa se concentreze pe dorinta Apple de a deveni o firma de servicii de divertisment si aplicatii, mai degraba decat sa ramana concentrata pe hardware, intr-o piata tot mai competitiva. 

Este posibil ca iTunes sa nu se mai potriveasca cu modelul de afaceri al companiei, ca huh pentru achizitii de muzica si continut si, prin urmare, Apple ar urma sa dezvaluie modificari ale platformei, care includ scindarea iTunes in trei aplicatii diferite: Music, TV si Podcasts. 

"Aceasta corespunde strategiei Apple pentru aplicatiile media pe iPhone-uri si iPad-uri", sustine Bloomberg. "Fara iTunes, clientii pot gestiona gadget-urile lor Apple prin intermediul aplicatiei Music". 

Potentiala miscare ar avea sens. iTunes a fost construit pentru a permite utilizatorilor sa extraga muzica de pe CD-uri si sa descarce muzica din surse legitime mai degraba decat sa se bazeze pe piraterie P2P si, avand in vedere trecerea Apple la serviciile de abonare si streaming, ar avea sens sa taie iTunes in trei modele separate de venituri. 

Au existat zvonuri despre inchiderea serviciului inca de la lansarea Apple Music in 2015 si, dupa crearea unui serviciu de abonare muzicala, modelul de download iTunes nu a tinut pasul cu timpurile. 

Apple Music are aproximativ 56 milioane de abonati la nivel mondial, comparativ cu cei peste 100 milioane de abonati Spotify. 

Retragerea platformei si facilitarea consumului de media pentru clienti fara a fi nevoiti sa acceseze hub-ul iTunes este o parte a puzzle-ului, insa dezvoltatorii trebuie, la randul lor, sa fie luati in considerare. 

Pentru a facilita schimbarea, dezvoltatorii vor primi un set de noi instrumente de aplicatii iOS la WWDC. Aceste instrumente vor ajuta dezvoltatorii sa creeze aplicatii iOS pentru sisteme Mac si desktop, care, la randul lor, vor ajuta la crearea unui front unificat de aplicatii, obiectivul general fiind acela de a imbunatati compatibilitatea aplicatiillor si coeziunea in intregul ecosistem iOS. 

Un nou Apple Watch sau iPhone nu sunt asteptate anul acesta la WWDC. Cu toate acestea, Apple prezinta deseori o anumita forma de dispozitiv in cadrul conferintei, iar in acest an ar putea fi anuntat un nou model MacBook Pro. 

Este asteptat, de asemenea, ca Apple sa revizuiasca o serie de aplicatii si sa aduca noi caracteristici de realitate augmentata in ARKit. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate