Cautare


03 Iulie 2019
Ziua in care e-book-urile au incetat sa mai functioneze

Consumatorii care au achizitionat carti electronice prin intermediul magazinului online al Microsoft pierd accesul la bibliotecile lor.

Serviciul, care a fost lansat in 2017, se baza pe utilizarea unui browser web mai degraba decat pe o aplicatie dedicata si nu a reusit sa construiasca o audienta semnificativa. 

Titlurile achizitionate sau oferite in mod gratuit nu vor mai fi disponibile. 

Microsoft a avertizat prima data clientii cu privire la aceasta decizie in luna aprilie, dupa ce a abandonat planurile de a face computerele Surface o alegere populara pentru citirea romanelor si manualelor digitale. 

Aceasta este a treia retragere de pe piata a companiei. 

Desi Amazon domina acum industria cu platforma sa Kindle, Microsoft isi pre-dateaza rivalul cu aproximativ 7 ani. 

Formatul MSReader lansat a fost lansat in anul 2000 ca parte a unei aliante cu retailerul Barnes and Noble. Insa nu a existat prea mult interes, avand in vedere si eforturile rivalilor Palm si Mobipocket. 

Microsoft a incercat sa revina pe piata in 2012 ca parte a unei a doua aliante cu B&N. Cu toate acestea, revenirea a fost dificila si parteneriatul a luat sfarsit in 2014. 

Desi multi cititori nu si-ar fi dat seama ca Microsoft a avut o a treia revenire in industrie, expertii sustin ca retragerea serveste ca o reamintire a faptului mca utilizatorii nu detin o copie a majoritatii achizitiilor digitale, si cumpara mai degraba licente care pot expira. 

"Ideea este ca nu detineti e-book-uri atunci cand le cumparati cu DRM (digital rights management) de la Amazon sau din alta parte", a comentat Jim Killock, director executiv al Open Rights Group.

"Controalele tehnice prin intermediul DRM se spune ca reduc copierea neautorizata, insa ceea ce inseamna cu adevarat este ca Amazon sau Microsoft sa se ocupe de ecosistemul e-book". 

O organizatie denumita Defective by Design, cu toate acestea, pastreaza o lista de modalitati de a cumpara sau descarca in mod legal continut care nu este tinut de astfel de restrictii - https://www.defectivebydesign.org/guide/ebooks

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate