Cautare


Microsoft opreste vanzarile de Windows 7 Professional catre producatorii de echipamente originale
03 Noiembrie 2016 SO

Microsoft opreste vanzarile de Windows 7 Professional catre producatorii de echipamente originale

Microsoft a incetat sa vanda licente Windows 7 producatorilor computer, marcand un punct de reper important pentru sistemul de operare in varsta de 7 ani.

Potrivit regulilor Microsoft, compania a incetat sa vanda Windows 7 Professional sau orice alta versiune a Windows 8.1 producatorilor de echipamente originale in 31 octombrie. 
Sfarsitul Windows 7 si Windows 8.1 a lasat Windows 10 ca alegere pe termen lung a producatorilor de echipamente originale care pre-incarca Windows pe masinile lor. 

Termenul final initial de incetare a vanzarilor pentru Windows 7 Professional a fost in 31 octombrie 2014 - doi ani dupa lansarea Windows 8 - insa la inceputul acelui an Microsoft a retras produsul de la vanzare doar pentru sistemele consumer. A lasat deschisa intreruperea vanzarii Windows 7 Professional, sustinand ca va emite un avertisment inainte cu un an de a opri vanzarea catre producatorii de echipamente originale. 

Microsoft a emis acest avertisment in urma cu un an. 

Organizatiile cu acorduri de licentiere enterprise si Software Assurance - programul anuitate care ofera drepturi suplimentare - ar putea continua sa achizitioneze noi PC-uri, iar apoi sa faca downgrade al sistemului de operare de la Windows 10 la Windows 7 daca isi doresc sa pastreze vechea editie. 

PC-urile noi Windows 7 Professional nu vor disparea imediat, producatorilor de echipamente originale permitandu-li-se sa foloseasca licentele pe care le au in stoc. 

Spre exemplu, magazinul online al Dell ofera 17 configuratii notebook diferite, echipate cu Windows 7 Professional. La fel se intampla si in cazul producatorilor mai mici, cum ar fi Puget Systems, un producator PC din Auburn, Washington. Astfel de magazine pot continua sa construiasca noi PC-uri Windows 7 Professional pana cand isi vor epuiza stocul de licente. 

Microsoft a retras accentul de pe Windows 7, desi acesta ramane cel mai popular sistem de operare din lume. Windows 7 a pierdut aproximativ 5% din cota de utilizare de la lansarea Windows 10 de la jumatatea anului 2015, insa potrivit Net Applications, a alimentat 48% din totalul PC-urilor din octombrie, mai mult decat dublul cotei Windows 10. 

Suportul pentru Windows 7 va continua pana in 2020, oferind utilizatorilor putin peste trei ani pentru a migra la un alt sistem de operare. Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate