Cautare


04 Aprilie 2017
Android a depasit Windows, devenind cel mai popular sistem de operare din lume

Android a depasit Windows, pentru a deveni cel mai popular sistem de operare din lume, pentru prima oara.

Aceasta potrivit StatCounter, care, folosind "date agregate colectate de pe un esantion de 15 miliarde vizualizari de pagini si peste trei milioane de site-uri web" a dezvaluit luni ca software-ul mobil Google a condus piata sistemelor de operare la nivel mondial in ceea ce priveste utilizarea internetului, obtinand un procent de 37,93% in luna martie. 

Aceste cifre, care iau in considerare datele de pe desktop-uri, laptop-uri, tablete si dispozitive mobile, arata ca dispozitivele alimentate de Windows au obtinut o cota de 37,91% in ceea ce priveste utilizarea internetului luna trecuta. 

StatCounter sustine ca acest record poate fi pus pe seama scaderii vanzarilor PC-urilor traditionale, cresterii utilizarii smartphone-urilor pentru acces la internet si impactului Asiei pe piata mondiala. 

StatCounter a indicat ca, doar cu cinci ani in urma, Windows a reprezentat 82% din utilizarea internet la nivel mondial, comparativ cu doar 2,4% pentru Android. 

Aodhan Cullen, CEO al StatCounter, a declarat: "Acesta este un record in istoria tehnologiei si sfarsitul unei ere. Marcheaza sfarsitul dominatiei Microsoft la nivel mondial pe piata sistemelor de operare, care a inceput din anii 1980. De asemena, reprezinta un progres major pentru Android, care a detinut doar 2,4% din cota de utilizare internet la nivel global in urma cu doar cinci ani". 

In timp ce Android conduce piata sistemelor de operare la nivel mondial, Windows ramane mai popular in Europa, unde se bucura de o cota de utilizare internet de 51,7%, comparativ cu cele 21,2 procente ale Android. Este o situatie similara in America de Nord, unde Windows detine o cota de utilizare de 39,5%, urmat de iOS cu 25,7% si Android, cu 21,2%. 

In mod firesc, pe piata PC-urilor si laptop-urilor, Windows domina inca, cu un procent de 84% din piata. 

Windows 7 ramane cea mai populara versiune a sistemului de operare Microsoft si noi cifre de la Netmarketshare arata ca, in ciuda eforturilor firmei de a promova Windows 10, aceasta versiune a stagnat in martie, cu o cota de piata de 25%. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate