Cautare


Windows 10 alimenteaza 9% dintre PC-urile business
06 Aprilie 2017 SO

Windows 10 alimenteaza 9% dintre PC-urile business

Microsoft Windows 10 alimenteaza aproximativ 9% din totalul computerelor business la un an si jumatate de la lansare, potrivit unui studiu lansat recent cu privire la implementarile corporative.

Potrivit Spiceworks, proportia companiilor care au implementat PC-uril care ruleaza pe Windows 10 este aproape dubla fata de predecesorul sistemului de operare, Windows 8, care a alimentat 5% din totalul sistemelor desktop si laptop enterprise. 

Numarul indicat de catre Spiceworks reprezinta doar o fractiune din cota globala de utilizare Windows 10. Furnizorul de analiza Net Applications a indicat o cota de utilizare Windows 10  de 25% din totalul PC-urilor la nivel mondial. Majoritatea celor care au adoptat Windows 10 sunt consumatori, iar nu clienti comerciali. Acestia din urma, in mod traditional, migreaza mult mai lent masinile la un nou sistem de operare. 

Sistemul de operare cel mai raspandit pe PC-urile business, a declarat Spiceworks, a fost Windows 7, editia din 2009 care mai beneficiaza doar de 3 ani de suport din partea Microsoft. Insa sistemul de operare de pe locul al doilea este Windows XP (14%), retras de catre Microsoft in urma cu 3 ani.

Cotele globale anuntate de catre Net Applications pentru Windows 7 si XP in luna martie erau de 49% si, respectiv, 7%. 

Studiul Spiceworks a evidentiat, de asemenea, ceea ce a numit "rata de penetrare" a diferitelor versiuni Windows in intreprinderi, definind termenul drept "procentul companiilor care ruleaza cel putin o instanta a acestui sistem de operare".
Spre exemplu, 34% dintre companiile are caror date de implementare au fost evaluate de catre Spiceworks au avut unul sau mai multe sisteme ruland pe Windows 10, in timp ce gradul de penetrare al Windows 7 a fost aproape unanim de 87%. Si Windows XP, care ar fi trebuit eliminat din retele in urma cu cativa ani, are o rata de penetrare de 52%. 

Rata de penetrare pentru Windows 10 nu semnaleaza adoptarea iminenta a sistemului de operare de catre clientii comerciali, insa poate indica nivelul de interes in noul sistem de operare sau cat de activ testeaza intreprinderile Windows 10 inainte de implementarea lui. 

Studiul Spiceworks poate fi vizualizat pe site-ul organizatieiInfo util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate