Cautare


10 Octombrie 2017
Microsoft renunta la Windows 10 Mobile

Microsoft pare sa isi fi abandonat ambitiile in ceea ce priveste sistemul de operare smartphone.

Seful Windows 10 a postat un tweet prin care afirma ca dezvoltarea de noi caracteristici si hardware pentru versiunea mobila a sistemului de operare nu mai reprezinta un obiectiv. 
Joe Belfiore a adaugat ca el insusi a trecut la Android. 

Windows 10 Mobile a incercat sa atraga utilizatorii permitandu-le sa ruleze aceleasi "aplicatii universale" atat pe PC-uri, cat si pe telefoane, insa conceptul nu a avut succes. 

Sistemul de operare a obtinut o cota de doar 0,03% pe piata mondiala - procent bazat pe livrarile de smartphone-uri - intre aprilie si iunie, potrivit firmei de cercetare IDC. 
Furnizorul de informatii de piata a declarat ca stirea exista de multa vreme. "Nu a existat o gama larga de dispozitive care ruleaza pe Windows 10, asa incat nu era atractiv pentru retaileri si operatori", a declarat Francisco Jeronimo, din cadrul IDC. 
"Si, din perspectiva consumatorului, sistemul de operare nu oferea o experienta la fel de buna ca Android sau iOS". 

Belfiore a inceput o serie de tweet-uri duminica, discutand lansarea recenta a unei versiuni de testare a browserului Microsoft Edge pentru Android si iOS.
Belfiore a mai scris ca Microsoft a incercat "din greu" sa stimuleze alte companii sa lanseze aplicatii universale - chiar scriindu-le software-ul in unele cazuri - insa numarul utilizatorilor a fost prea mic pentru ca majoritatea sa se deranjeze". 

Anuntul vine la o saptamana dupa ce HP a declarat ca nu mai intentioneaza sa lanseze alte telefoane mobile Windows 10 si dupa ce co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, a dezvaluit ca deja a facut trecerea la Android. 
Cu toate acestea, unii producatori, inclusiv Wileyfox din UK si TrekStor din Germania au dezvaluit noi modele alimentate de Windows 10 Mobile luna trecuta. 

"Majoritatea aplicatiilor Microsoft sunt acum disponibile si acceptate pe alte sisteme de operare mobile", a declarat Jeronimo. "

Cu toate acestea, este posibil ca Microsoft sa nu fi renuntat complet la ideea de alimentare a smartphone-urilor. 
La inceputul acestui an, Windows Central a raportat ca firma lucreaza la o noua versiune a Windows 10 - denumita Andromeda - care ca rula pe toate tipurile de computere si va face posibil ca aplicatiile tertilor sa se adapteze fara a fi nevoie de a coda o versiune speciala "universala". 
S-a s9pus ca sistemul de operare ar urma sa fie lansat anul viitor, insa s-a sugerat ca codul nu va fi oferit ca upgrade la dispozitivele Windows 10 Mobile. 

Un purtator de cuvant al Microsoft nu a putut oferi comentarii suplimentare.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate