Cautare


17 Octombrie 2017
Microsoft Windows 10 incalca legea olandeza privind confidentialitatea

Microsoft incalca legislatia privind protectia datelor in Tarile de Jos din cauza modului in care sistemul sau de operare Windows 10 proceseaza informatiile personale, potrivit unui raport

Autoritatea olandeza pentru protectia datelor (DPA) a declarat, de asemenea, ca utilizatorii nu au fost clar informati cu privire la datele pe care le foloseste gigantul in tehnologie. 
In Olanda exista 4 milioane de dispozitive active care folosesc Windows 10, a indicat autoritatea olandeza. 

Microsofr a declarat ca pentru companie este "o prioritate" sa respecte legislatia olandeza. 
DPA a declarat ca ar putea fi impuse sanctiuni daca Microsoft nu reuseste sa rezolve problemele, insa nu a oferit detalii cu privire la aceste sanctiuni. 

Raportul sustine ca utilizatorii Windows 10 "nu au control asupra datelor lor" din cauza abordarii Microsoft. 
"Se pare ca sistemul de operare al Microsoft urmareste fiecare pas pe care il faceti pe computerul dvs.", a declarat Wilbert Tomesen, vicepresedinte al DPA. 
"Ce inseamna aceasta? Oamenii stiu despre asta? Isi doresc asta? Microsoft trebuie sa ofere utilizatorilor o posibilitate corecta de a decide cu privire la aceasta". 

Microsoft a raspuns intr-un blog post. 
A declarat ca ultima sa actualizare a oferit utilizatorilor Windows 10 posibilitatea de a invata despre controalele de confidentialitate, iar utilizatorii au fost informatii in diverse documente si declaratii despre motivul prelucrarii datelor, inclusiv performanta dispozitivului si aplicatiile instalate.
"Windows colecteaza date astfel incat sa putem raspunde la nevoile si interesele dvs.", a scris Marisa Rogers, responsabil al grupului Microsoft Windows and devices. 
Rogers a adaugat mai tarziu ca firma "asculta si raspunde" la feedback-ul oferit atat de catre clienti, cat si de autoritatile de reglementare. 

Microsoft a publicat, de asemenea, o lista de pretentii ale DPA despre care sustine ca sunt neclare. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate