Cautare


Apple confirma scurgerea codului sursa iPhone
12 Februarie 2018 SO

Apple confirma scurgerea codului sursa iPhone

Apple a confirmat ca o parte din codul sursa pentru sistemul sau de operare mobila iOS a ajuns pe internet

Codul sursa boot-up utilizat pe platforma de operare iOS 9 a fost postat pe site-ul de partajare a codurilor Github.

Apple pastreaza secreta cea mai mare parte a codului sursa iOS si a solicitat Github sa elimine continutul referitor la codul sau sursa. 
Compania a a declarat insa ca aceasta scurgere de informatii nu a compromis in mod neaparat securitatea.
Intr-o declaratie, compania a afirmat ca securitatea iPhone nu se bazeaza pe "secretul codului sau sursa". Compania a mai aratat ca a incurajat mereu utilizatorii sa tina pasul cu actualizarile sistemului sau de operare. 

Actuala versiune a sistemului de operare este iOS 11. 
Potrivit Apple, 93% dintre utilizatorii sai folosesc iOS 10 sau iOS 11. Este posibil ca aceste dispozitive sa nu mai utilizeze codul sursa scurs pe intenet. 

Scurgerea codului - numit iBoot - a fost raportata de site-ul de stiri Motherboard. 

Codul incepe cu afirmatia "Acest document este proprietatea Apple Inc. Este considerat confidential si proprietate". 

Expertul in securitate cibernetica Alan Woodward, din cadrul Universitatii din Surrey a declarat ca este surprinzator ca acest cod a ajuns pe internet. "Codul sursa pentru sistemul de operare al unei companii este precum bijuteriile coroanei - este pazit foarte bine", a declarat el pentru BBC. 

Cercetatorii in domeniul securitatii si hackerii ar putea studia codul, pentru a vedea daca exista defectiuni care ar putea face posibil accesul neautorizat, a adaugat Woodward. 
"Apple ar trebui sa fie ingrijorata, deoarece daca cineva a pus mana pe acest cod sursa, ar fi putut obtine si altele. Presupunand ca este autentic, acesta provine de undeva din interior". 

Apple a declarat: "Codul sursa vechi de trei ani pare sa fi aparut pe internet, insa, prin design, securitatea produselor noastre nu depinde de secretul codului nostru sursa. Exista multe straturi de protectie hardware si software incorporate in produsele noastre si mereu ne incurajam clientii sa actualizeze la cele mai noi versiuni software, pentru a beneficia de cele mai recente protectii". 
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate