Cautare


26 Februarie 2018
Android P va impiedica aplicatiile rau intentionate sa va deturneze camera si microfonul

Viitoarea versiune Android va impiedica aplicatiile in asteptare sa acceseze camera foto si microfonul smartphone-ului in incercarea de a impiedica software-ul rau intentionat sa faca fotografii sau sa inregistreze audio pe ascuns.

Android P, despre care se presupune ca este cunoscut intern ca "Pistachio Ice Cream Sandwich" va aborda confidentialitatea utilizatorilor, potrivit XDA-Developers.

XDA explica faptul ca modificarea vizeaza User ID-urile (UID) aplicatiilor, care sunt atribuite fiecarei piese software in momentul instalarii. In Android P, atunci cand camera detecteaza ca un UID este "inactiv", va inchide accesul la camera.

Astfel de aplicatii inactive ar putea reprezenta un program malware creat de catre un hacker si introdus sub forma unor aplicatii legitime, asa incat aceasta modificare se va asigura ca aplicatiile nedorite care ruleaza in fundal, cum ar fi spyware-ul SonicSpy descoperit anul trecut, nu pot inregistra sau face fotografii in tacere.

Inginerii Android mentioneaza in mod explicit in codul sursa ca se adauga aceasta noua functie pentru "a proteja confidentialitatea utilizatorilor". 

Android P va fi prezentat in cadrul conferintei Google I/O din acest an, iar un articol al Bloomberg a dezvaluit saptamana trecuta ca viitoarea versiune a sistemului de operare mobila Google va oferi suport pentru display-urile "notched" in stilul iPhone X. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate