Cautare


Google va bloca aplicatiile invechite pe Android P
20 Martie 2018 SO

Google va bloca aplicatiile invechite pe Android P

Viitorul sistem de operare Android P va bloca aplicatiile construite pentru Android 4.1 si pentru versiunile anterioare.

Asa sustine Android Police, care a indicat ca Google ia masuri pientru a impiedica aplicatiile invechite sa ruleze pe viitoarea versiune Android. 

Google deja a afirmat ca viitoarele versiuni Android vor bloca aplicatii care nu vizeaza un nivel recent API, insa nu a oferit informatii exacte. Acum, Android Police, prin intermediul Reddit, a reperat o noua clasa MIN_SUPPORTED_TARGET_SDK_INT care identifica nivelul minim API suportat pe viitorul sistem de operare mobila.

Articolul mentioneaza ca nivelul API minim pentru Android P definit de noua clasa este v17, adica Android 4.2.

Mai mult, in versiunea recent lansata Android P Developer Preview 1, Google avertizeaza utilizatorii atunci cand deschid o aplicatie invechita, afisand urmatorul mesaj: "Aceasta aplicatie a fost construita pentru o versiune mai veche a Android si s-ar putea sa nu functioneze corespunzator. Verificati pentru actualizari sau contactati dezvoltatorul". 

Aceasta masura aduce Google pe urmele Apple, care a oprit suportul pentru aplicatiile 32-bit in iOS 11. 

Decizia vine pe fondul incercarii Google de a imbunatati securitatea Android P. Gigantul in materie de cautare face acest lucru si pentru a impiedica accesul aplicatiilor in asteptare la camera si microsofonul smartphone-urilor, in incercarea de a se asigura ca aplicatiile nedorite care ruleaza in fundal, cum ar fi spyware-ul SonicSpy descoperit anul trecut, care poate inregistra in tacere audio si poate efectua fotografii, folosite apoi pentru santaj.

Un alt motiv s-ar putea datora faptului ca aplicatiile construite pentru Android 4.1 si cele mai vechi nu pot fi optimizate pentru smartphone-urile moderne in ceea ce priveste caracteristicile, interfata cu utilizatorul, rezolutia si alti factori. 

Sursa:
www.theinquirer.netInfo util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate