Cautare


Actualizarea iPhone adauga
02 Aprilie 2018 SO

Actualizarea iPhone adauga "transparenta" confidentialitatii

Apple si-a actualizat sistemele de operare iOS, MacOS si tvOS pentru a oferi oamenilor mai multe informatii despre modul in care datele lor personale sunt colectate si utilizate.

Dupa actualizare, clientii vor vedea noi ecrane de informatii atunci cand folosesc aplicatiile Apple care colecteaza date personale, cum ar fi App Store. 

Modificarea vine inaintea noilor norme UE privind protectia datelor, care vor intra in vigoare in 25 mai. 

Apple intentioneaza, de asemenea, sa permita oamenilor sa descarce datele stocate cu privire la acestia. 

Regulamentul UE privind protectia generala a datelor (GDPR) inaspreste cerintele privind modul in care organizatiile gestioneaza datele publicului si impune sanctiuni mai severe pentru incalcarea normelor. 

Apple si-a promovat si inainte serviciile si smartphone-urile ca fiind concentrate pe confidentialitate.

Cea mai recenta actualizare software nu modifica cantitatea de date colectate, insa noile ecrane cu informatii privind confidentialitatea vor aparea atunci cand oamenii folosesc pentru prima oara anumite aplicatii Apple. 

Prin atingerea acestei notificari, vor fi afisate informatii detaliate cu privire la cantitatea de date colectate si modul in care acestea sunt utilizate. 

Cu toate acestea, clientii nu vor putea sa impiedice anumite tipuri de colectare a datelor. De exemplu, acestia nu vor putea sa descarce aplicatii gratuite din App Store fara ca mai intai sa creeze un cont Apple ID. 

Apple intentioneaza sa lanseze noi instrumente in luna mai, care sa permita clientilor:
- sa descarce o copie a tuturor datelor stocate de catre Apple cu privire la ei, inclusiv fotografii, clipuri video si back-up-uri iCloud;
- sa isi dezactiveze temporar Apple ID-ul, ceea ce va sterge toate datele stocate de catre Apple in 30 de zile;
- sa isi stearga permanent Apple ID-ul, ceea ce va sterge toate datele stocate de catre Apple in termen de 30 zile. Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate