Cautare


Apple blocheaza instrumentele de urmarire web ale Facebook
06 Iunie 2018 SO

Apple blocheaza instrumentele de urmarire web ale Facebook

Apple va incerca sa blocheze intrumentele folosite de catre Facebook pentru a urmari automat utilizatorii web, in viitoarea versiune a sistemelor sale de operare iOS si Mac.

"Oprim acest lucru", a declarat seful software al Apple, Craig Federighi, in cadrul conferintei dezvoltatorilor companiei. 

Acesta a adaugat ca browserul web Safari va solicita permisiunea utilizatorilor inainte de a permite retelei sociale sa le monitorizeze activitatea. 

Aceasta decizie este susceptibila sa adauge tensiuni intre cele doua companii. 

Directorul executiv al Apple, Tim Cook, a descris anterior practicile Facebook ca fiind "invazive pentru confidentialitate". 

In cadrul conferintei WWDC - in cadrul careia Apple isi prezinta planurile software pentru urmatoarele luni - Federighi a declarat ca Facebook supravegheaza oamenii in moduri pe care acestia nu le cunosc.

"Cu totii am vazut butoanele like si share, precum si campurile de comentarii. Se pare ca acestea pot fi folosite pentru a va urmari, indiferent daca faceti click pe ele sau nu". 

Apple a anuntat ca MacOS Mojave va combate o tehnica numita "amprentare", in care agentii de publicitate incearca sa urmareasca utilizatorii care isi sterg cookie-urile. 

Metoda implica identificarea computerelor prin fonturi si plug-in-uri instalate, intre alte detalii de configurare. 

Pentru a contracara acest lucru, Apple va prezenta pagini web cu mai putine detalii despre computer. 

"Prin urmare, Mac-ul dvs. va arata ca oricare alt Mac si va fi mult mai dificil pentru companiile de date sa identifice dispozitivul dvs. unic", a explicat Federighi. 

Apple si-a revizuit, de asemenea, asistentul virtual Siri pentru a controla aplicatiile terte fara ca utilizatorii sa fie nevoiti sa le deschida. 

O noua functie Shortcuts permite proprietarilor de dispozitive sa isi atribuie propriile fraze diferitelor comenzi. In plus, o singura comanda, cum ar fi "Ma indrept spre casa", poate fi setata pentru a declansa mai multe actiuni. 

Desi Apple a fost una dintre primele companii de tehnologie care a oferit un asistent inteligent, Siri este considerat ramas in urma rivalilor sai in ultimii ani. 

Noile sale functii par sa fie o incercare de a-si extinde capacitatile fara a necesita schimbul de date personale pe care Android il cere pentru a obtine cele mai bune rezultate cu Google Assistant. 

Noua functionalitate a Siri pare sa se bazeze pe Workflow, un instrument de automatizare pe care Apple l-a achizitionat anul trecut. 

O alta adaugare importanta anuntata pentru iOS 12 a fost Time Limit, care va permite utilizatorilor sa prestabileasca cat timp ar trebui sa petreaca folosind aplicatii individuale si sa afiseze o alerta full-screen atunci cand expira timpul. 

Parintii vor putea, de asemenea, sa obtina o defalcare a timpului pe care copiii il petrec pe diverse aplicatii, sa blocheze accesul in anumite momente ale zilei si sa restrictioneze tipurile de continut la care au acces tinerii. 

Google a prezentat luna trecuta instrumente similare in cadrul conferintei dezvoltatorilor IO. 

Urmatoarea versiune a WatchOS - care alimenteaza smartwatch-urile companiei - va beneficia, de asemenea, de noi functionalitati.

Compania a promis, de asemenea, lansarea Walkie Talkie - o aplicatie Watch push-to-talk, care va permite utilizatorilor ca converseze prin intermediul 4G sau wi-fi.

Aceasta a fost anuntata prima data in septembrie 2014, insa pare sa fi fost uitata pana acum. 

Apple TV a promis, la randul sau, o caracteristica despre care s-a vorbit anterior: Dolby Atmos, care va permite echipamentului audio compatibil sa ofere un sunet surround imbunatatit.Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate