Cautare


05 Septembrie 2019
Android 10 vine pe telefoanele Google Pixel

Sistemul de operare mobila a gigantului in domeniul cautarii, cunoscut anterior drept Android Q, va fi lansat pe alte dispozitive in cursul acestui an.

Google a anuntat marti ca aduce noua versiune a sistemului sau de operare mobila Android, denumit Android 10, pe smartphone-urile Pixel. Software-ul vine prima data pe telefoanele Google inainte de o lansare mai larga pe alte dispozitive pana la sfarsitul anului, a sustinut compania. 

Android 10 are cateva functii noi, intre care o schema de culoare dark mode, setari imbunatatite de securitate si o functie de notificare "bubbles" pe home screen pentru apeluri si mesaje. Un instrument Live Caption care creeaza transcrieri la indemana pentru audio va sosi in toamna, disponibil mai intai pe telefoanele Google Pixel. 

Luna trecuta, gigantul in domeniul cautarii a declarat ca renunta la traditie cu noua versiune a sistemului de operare mobila, pe care a numit-o pur si simplu Android 10. De obicei, Google a numit fiecare noua versiune dupa un desert, in ordine alfabetica. Spre exemplu, ultimele trei versiuni au fost numite Nougat, Oreo si Pie. Android 10 a fost numit initial Android Q. 

Android este sistemul de operare mobila dominant la nivel mondial, alimentand aproape noua din fiecare 10 smartphone-uri livrate la nivel global. Insa cea mai mare provocare a Google cu noile versiuni Android este aceea de a le aduce efectiv pe telefoanele oamenilor, din moment ce operatorii wireless si producatorii de telefoane mobile pot incetini procesul. 

Spre exemplu, versiunea anterioara a Android, denumita Pie, a fost instalata pe doar 10,4% din telefoanele Android. Cele trei versiuni lansate inainte de Pie reprezinta 64,4% din totalul telefoanelor Android. In schimb, 88% din iPhone-urile Apple si alte dispozitive ale companiei folosesc cea mai recenta versiune a sistemului de operare, iOS 12. 

Google a dezvaluit pentru prima data o versiune beta a Android 10 in martie, inainte de a prezenta mai multe functii ale sistemului de operare in mai, in cadrul conferintei anuale a dezvoltatorilor Google I/O.

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate