Cautare


15 Septembrie 2014
Malware-ul Twitch cheltuie banii utilizatorilor

Un software rau intentionat, care se raspandeste prin intermediul forumurilor chat pe site-ul de distribuire a jocurilor video Twitch poate cheltui banii utilizatorilor fara autorizare.

Firma finlandeza de securitate F-Secure a declarat ca prin click-urile facute pe link-urile malware, persoanele infiltrate au reusit, de asemenea, sa stearga conturi din magazinul de jocuri, Steam. 

Twitch sfatuieste utilizatorii sa nu foloseasca link-uri din surse necunoscute. 

Site-ul, care a fost cumparat recent de catre Amazon pentru suma de 970 milioane dolari, are peste 55 milioane de vizitatori unici in fiecare luna. 

Vulnerabilitatea provine dintr-un cont automat, care, potrivit F-Secure, "bombardeaza canalele si invita vizitatorii sa participe la o tombomba saptamanala pentru a avea sansa de a castiga elemente Counter-Strike: Global Offensive". 

Daca vizitatorul musca momeala, acestuia i se solicita sa isi completeze numele si adresa email, care permite apoi software-ului rau intentionat sa preia controlul, permitandu-i sa: 
- efectueze screenshot-uri;
- adauge noi prieteni in Steam (magazin de jocuri si comunitate legata de obicei de conturile Twitch); 
- accepte cereri de prieteni in asteptare in Steam;
- initieze tranzactii cu noi prieteni din Steam;
- cumpere obiecte, daca utilizatorul are bani;
- trimita o ofera de cumparare;
- accepte tranzacii in asteptare. 

Un purtator de cuvant al Twitch a declarat pentru BBC ca vulnerabilitatea are prima de acest gen pe care a vazut-o, insa site-ul va "reaminti comunitatii sale sa nu faca click pe link-uri din surse necunoscute, la fel cum nu fac nici pe alte site-uri social media". 

Acesta a adaugat: "Va rog sa remarcati ca am oferit tutoror broadcasterilor optiunea de a dezactiva link-urile in chat-ul lor, ceea ce poate preveni cu usurinta problemele". 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.
Newsletter

Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate