Cautare


F-Secure cumpara Little Flocker pentru a combate ransomware-ul macOS
07 Aprilie 2017 Software

F-Secure cumpara Little Flocker pentru a combate ransomware-ul macOS

Cu atacuri impotriva utilizatorilor Mac in crestere ca si numar si grad de sofisticare, furnizorul de securitate endpoint F-Secure a achizitionat Little Flocker, o aplicatie macOS care ofera protectie bazata pe comportament impotriva ransomware-ului si a altor programe malitioase.

Little Flocker poate fi folosit pentru a pune in aplicare controale stricte de acces la fisierele si directoarele unui Mac, precum si la webcam-ul, microfonul sau alte resurse ale acestuia. Este in special eficient impotriva ransomware-ului, spyware-ului, troienilor computer si altor programe malitioase care incearca sa fure, sa cripteze si sa distruga fisiere. 

F-Secure intentioneaza sa integreze Little Flocker, pe care il numeste "cea mai avansata tehnologie de securitate disponibila pentru Mac-uri" in noua sa tehnologie Xfence. Xfence este conceputa pentru a adauga protectie bazata pe comportament produselor de securitate endpoint existente pentru macOS. 

Little Flocker a fost dezvoltat de catre expertul in criminalistica iOS Jonathan Zdiarski. In martie, Zdiarski a anuntat ca a acceptat o pozitie in cadrul echipei de Inginerie si Arhitectura a Securitatii Apple, fapt care poate explica de a decis sa isi vanda proiectul. 

Desi Mac-urile sunt in mod traditional tinta mai putinor atacuri decat alte PC-uri, acest lucru a inceput sa se schimbe in ultimii ani. Aceasta deoarece MacBook-urile sunt preferate de multi directori de companie de nivel superior, dezvoltatori si alte grupuri de utilizatori, care sunt considerati tinte de mare valoare pentru grupurile de infractori cibernetici si spioni cibernetici. 

Little Flocker se integreaza cu macOS la un nivel scazut si nu poate fi dezactivat cu usurinta de catre malware. Permite utilizatorilor sa specifice ce aplicatii au acces la ce fisiere sau directoare. Din moment ce ofera protectie in timp real impotriva accesului neautorizat la date, acesta poate fi extrem de eficient in oprirea ransomware-ului, care incearca de obicei sa cripteze un numar cat mai mare de fisiere. Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate