Cautare


10 Aprilie 2017
O inselatorie cu o aplicatie Android falsa pacaleste utilizatorii sa plateasca pentru Flash Player

O noua inselatorie vizeaza utilizatorii Android si ii pacaleste sa plateasca 15£ pentru Adobe Flash.

Odata descarcata de pe Google Play, aceasta aplicatie, denumita "F11", afiseaza un tutorial cu instructiuni despre cum sa descarci Flash Player. Pe aceeasi pagina, utilizatorii sunt directionati catre PayPal, unde li se solicita sa plateasca inainte de a descarca.

"Autorii acestei inselatorii au parcurs un drum lung pentru a face sa para o afacere legitima", a declarat Lukáš Štefanko, cercetatorul malware ESET care a condus ancheta. 

"De exemplu, aplicatia a fost listata in sectiunea de educatie din Play Store. Cu toate acestea, cosul de cumparaturi pe PayPal dezvaluie adevarata natura a operatiunii: elementul se numeste Flash Player 11". 

Odata ce utilizatorul plateste, i se ofera un link catre un tutorial de instalare Flash Player, care recomanda ca acesta sa intaleze browserul Firefox sau Dolphin pe dispozitiv, ambele sprijinind continut Flash in mod implicit si ambele putand fi descarcate in mod gratuit de pe Google Play. 

"La finalul intregii operatiuni, victimele sfarsesc prin a fi capabile sa redea continut Flash pe dispozitivele lor", a explicat Štefanko. "Cu alte cuvinte, utilizatorul nu instaleaza ceea ce a platit". 

Google a eliminat rapid aplicatia din Play Store, insa ESET a remarcat ca aceasta a fost deja descarcata intre 100.000 si 500.000 de ori. Cu toate acestea, nu se cunoaste cati utilizatori au fost pacaliti sa plateasca suma solicitata.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate