Cautare


18 Aprilie 2017
Microsoft a remediat defectiunile Windows "NSA hack" inainte de a fi dezvaluite

Microsoft sustine ca a remediat defectiunile software legate de o presupusa incalcare a sistemului bancar la nivel mondial inainte ca acestea sa fie expuse, saptamana trecuta.

Vineri, un grup numit Shadow Brokers a publicat detalii cu pricire la mai multe instrumente hacking, indicand ca au fost folosite de catre Agentia Nationala de Securitate din SUA pentru a spiona transferurile de bani. 

Rapoartele au sugerat ca sistemul de operare Microsoft Windows a ramas vulnerabil. 
Firma a dezvaluit ca, de fapt, a remediat problema in luna martie. 

"Clientii si-au exprimat ingrijorarea cu privirela riscul pe care dezvaluirea il creeaza" a indicat compania intr- o actualizare de securitate. 
"Inginerii nostrii au analizat exploit-urile dezvaluite si majoritatea dintre acestea au fost deja remediate". 

Compania nu a dezvaluit insa modul in care a aflat despre aceste defectiuni. 
Microsoft recunoaste de obicei meritul tertelor parti care ajuta la identificarea problemelor, insa nu a facut acest lucru si in cazul de fata. 

Agentia de stiri Reuters a raportat ca firma a indicat faptul ca nici NSA si nici alta parte a guvernului american nu au informat-o cu privire la existenta instrumentelor hacking. 
Aceasta aduce in discutie modul in care Microsoft a aflat despre existenta problemei - blog-ul de tehnologie Ars Technica a comentat ca este "foarte putin probabil" ca patch-ul si defectiunea sa se fi produs atat de aproape prin coincidenta. 

Edward Snowden a publicat in 2013 documente potrivit carora NSA ar fi efectuat supravegherea Swift (Society for Wordlwide Interbank Financial Telecommunication) din Bruxelles timp de cativa ani de zile, insa nu specificat cum anume. 
Swift permite bancilor din lume sa trimita ordine de plata si alte mesaje cu privire la tranzactii financiare majore intr-o maniera "sigura si de incredere". Este folosit de aproximativ 11.000 institutii financiare. Se presupune ca tertele parti - cunoscute sub denumirea de Swift Service Bureaus" - care ofera acces la reteaua Swift au fost vizate de catre NSA, mai degraba decat Swift in sine. 

BBC nu a fost in masura se verifice autenticitatea sustinerilor Shadow Brokers, iar NSA nu a oferit comentarii. 


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate