Cautare


19 Aprilie 2017
Google este de acord sa deschida Android pentru aplicatiile concurente din Rusia

Google si autoritatea anti-monopol din Rusia au incheiat un acord cu privire la software-ul Google Android.

Potrivit acordului, anuntat luni de cadre Serviciul Federal Antimonopol din Rusia, Google va inceta sa mai ceara producatorilor de telefoane sa ofere exclusivitate si prioritate aplicatiilor sale Google pe dispozitivele din Rusia bazate pe Android. De asemenea, compania nu poate restrictiona motoarele de cautare si aplicatiile rivale, in sensul de a le impiedica sa fie preinstalate pe dispozitivele Android. 

Disputa a aparut dupa ce compania de cautare din Rusia Yandex a depus o plangere la FAS cu privire la practicile Google. 

In cateva luni, Google va crea un nou widget Chrome pentru noi dispozitive din Rusia, care va inlocui actualul widget de cautare Google pe home screen. Noul widget va permite utilizatorilor sa isi aleaga motorul de cautare implicit pe ecranul de start, indiferent ca este Google, Yandex sau alt furnizor. 

Un purtator de cuvant al Google a declarat luni ca "compania este incantata ca a ajuns la un acord comercial cu Yandex si cu autoritatea rusa din domeniul concurentei". 

Actiunile Yandex au crescut cu 7% luni. 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate