Cautare


16 Mai 2017
S-a descoperit un keylogger preinstalat pe unele laptop-uri HP

Un driver produs de un furnizor extern salveaza fiecare keystroke intr-un fisier necriptat pe hard drive-ul computerului.

Avertismentul a fost emis Joi de catre firma elvetiana de securitate ModZero, care a descoperit un driver audio instalat pe cateva laptop-uri HP care include o functie de tip keylogger care inregistreaza in secret fiecare keystroke introdus in computer intr-un fisier necriptat stocat pe hard-drive-ul computerului.

Driver-ul, dezvoltat de producatorul de chip-uri audio Conexant, este incarcat pe mai mult de doua duzini de laptop-uri HP si tablete, precum modelele HP Elitebook, ProBook si ZBook.

Datele keystroke inlcud inregistrari de parole, website-uri vizitate si mesaje private. Oricine cu acces la computer-ul ce utilizeaza acest driver ar putea avea acces la aceste informatii si alte date sensibile, indiferent daca este sau nu autorizat sa le vada.
Driver-ul in cauza contine un fisier executabil pentru controlul hardware-ului audio prin tastarea anumitor taste. Insa, software-ul include o functie de debugging care trimite toate keystroke pe un dispozitiv de debugging sau le stocheaza intr-un file log intr-un director public pe hard drive.

"Acest tip de debugging transforma efectiv audio driver-ul intr-un keylogging spyware", potrivit ModZero. "Pe baza meta-informatiilor din fisiere, acest keylogger exista pe computerele HP inca de la sfarsitul anului 2015".
ModZero spune ca log file-ul este suprascris la fiecare repornire a computerului.
HP a declarat ca stie de aceasta problema, insa nu a avut acces la datele clientilor ca rezultat al ei.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate