Cautare


Adobe va ucide plug-in-ul Flash pana in 2020.
27 Iulie 2017 Software

Adobe va ucide plug-in-ul Flash pana in 2020.

Adobe Systems a declarat ca intentioneaza sa elimine progresiv plug-in-ul Flash Player pana la sfarsitul anului 2020.

Tehnologia a fost odata una dintre cele mai utilizate metode de a viziona clipuri video si de a juca jocuri online. 
Aceasta a atras insa multe critici, mai ales din cauza faptului ca defectiunile din codul sau au transformat-o intr-o metoda populara prin care hackerii au infectat computere. 
In ultimii ani, mare parte din functionalitatea sa a fost oferita de tehnologia rivala HTML5.

Unul dintre avantajele HTML5 este acela ca poate fi folosita pentru a face continutul multimedia disponibil in paginile web fara a cere utilizatorilor sa instaleze si sa actualizeze un plug-in dedicat.

Apple a fost unul dintre cei mai vocali critici ai Flash, iar plug-in-ul nu a fost niciodata acceptat pe dispozitivele mobile Apple iOS. 

Vicepresedintele Adobe pentru dezvoltarea produselor, Govind Balakrishan, a declarat ca firma a ales sa elimine Flash deoarece alte tehnologii, cum ar fi HTML5, s-au "maturizat destul si sunt suficient de capabile sa ofere alternative viabile la playerul Flash". 
Acesta a adaugat: "Putine tehnologii au avut un astfel de impact profund si pozitiv in era internetului". 

Dezvoltatorul de aplicatii Malcolm Barclay, care a lucrat la Flash in primele sale zile, a declarat pentru BBC: "Si-a indeplinit promisiunea pentru o vreme, insa nu a vazut niciodata revolutia dispozitivelor mobile venind si, in cele din urma, aceasta a ucis-o". 

Atunci cand Adobe a achizitionat Flash in anul 2005 de la Macromedia, tehnologia se afla pe mai mult de 98% dintre PC-uri". 
Insa pe Chrome, acum cel mai popular browser web, utilizarea Flash a scazut dramatic.
In 2014, acesta este folosit in fiecare zi de 80% dintre utilizatorii desktop, potrivit Google. Numarul actual este de 17%. 
"Aceste tendinte dezvaluie ca site-urile migreaza la tehnologii open-web, care sunt mai rapide si mai eficiente din punct de vedere energetic decat Flash", a adaugat Google. "Acestea sunt si mai sigure". 

Google a eliminat suportul complet pentru software-ul Flash la sfarsitul anului trecut. 
Balakrishnan a declarat ca nu se asteapta ca decesul Flash sa afecteze profiturile Adobe.
"Credem ca oportunitatea Adobe este mai mare intr-o lume post-Flash", a sustinut acesta. 
Firma a adaugat ca ramane angajata sa sprijine Flash pana la sfarsitul anului 2020, "pana cand clientii isi vor pune in practica planurile de migratie". Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate