Cautare


Deloitte a fost atacata, compromitand e-mail-urile clientilor sai
26 Septembrie 2017 Software

Deloitte a fost atacata, compromitand e-mail-urile clientilor sai

Firma de consultanta a confirmat ca a fost victima unui atac cibernetic, insa a sustinut ca impactul a fost mic.

Firma de consultanta Deloitte a fost lovita de un atac cibernetic care ar fi putut dezvalui e-mail-urile clientilor sai corporativi si ale guvernelor, a raportat The Guardian luni. 

Deloitte a descoperit atacul in martie, insa hackerii ar fi putut avea succes la sistemele companiei inca din luna octombrie. 

Atacul face parte dintr-o serie de hack-uri din ultimele luni, desfasurate impotriva unor organizatii majore, intre care se numara Comisia de Valori Mobiliare si agentia de credit Equifax. 

Se pare ca hackerii au spart sisteme email prin folosirea unui "cont administrativ" care ar fi putut avea acces larg la e-mail-urile companiei, a indicat publicatia.

Pe langa e-mail-uri, hackerii ar fi putut accesa nume de utilizator, parole, adrese IP si informatii despre sanatate. 

Deloitte a confirmat printr-o declaratie ca a suferit un atac, insa a afirmat ca "doar putini clienti au fost afectati" si ca nu a avut loc nicio intrerupere a activitatii clientilor. 
Compania a adaugat ca a trecut printr-un "protocol complex de securitate" si a analizat amanuntatit hack-ul. De asemenea, a contactat autoritatile imediat ce a aflat despre incident si i-a contactat pe fiecare dintre clientii afectati.

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate