Cautare


02 Octombrie 2017
Europolul numeste ransomware-ul drept o amenintare de top si o epidemie

Europolul a emis un raport prin care a constatat ca ransomware-ul este o amenintare majora si ca a atins proportii epidemice.

"Raportul ofera o evaluare a principalelor evolutii, schimbari si amenintari emergente din domeniul criminalitatii cibernetice din ultimul an", a sustinut Europol. 

"Se bazeaza pe contributiile nepretuite ale statelor membre ale UE si ale partenerilor nostri din industria privata, sectorul financiar dsi mediul academic, precum si pe contributia expertilor Europol". 

Agentia sustine ca politia devine din ce in ce mai buna in ceea ce priveste tratarea anumitpor parti din spectrul criminalitatii cibernetice, insa ca alte zone sunt in plina expansiune. 

"Aplicarea legii si actiunile industriei au condus la o scadere a utilizarii kit-urilor de exploatare. Aceasta a condus la trecerea la metode alternative de raspandire a malware-ului, inclusiv botnet-uri spam si inginerie sociala", a adaugat raportul. 
"Pe langa atacurile tehnice, tehnicile de inginerie sociala au devenit o tactica esentiala pentru comiterea a numeroase, adesea complexe, dependente cibernetic infraciuni, inclusiv fraudarea platilor si exploatarea sexuala online a copiilor". 

Europol sustine ca aceste amenintari au impact asupra tuturor cetatenilor din UE. Insa niciuna dintre ele nu a fost atat de prolifica precum ransomware-ul. 

"Atacurile ransomware au eclipsat majoritatea celorlalte amenintari globale in materie, prima jumatate a anului 2017 inregistrand un numar de atacuri ransomware fara precedent, dupa aparitia "ransomworm" care se auto-propaga, asa cum s-a observat in cazurile WannaCry si Petya/NotPetya. Mai mult, desi malware-ul de furt de informatii, cum ar fi troienii bancari, raman o amenintare cheie, acestia au de multe ori un profil tinta limitat", a indicat raportul.

"Ransomware-ul a extins gama de potentiale victime malware, afectand fara discriminare victime din mai multe industrii, atat din sectorul public, cat si din cel privat, si evidentiind modul in care conectivitatea si practicile de igiena digitala si de securitate slaba pot permite unei astfel de amenintari sa se raspandeasca rapid si sa extinda vectorul de atac". 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate