Cautare


08 Noiembrie 2017
Kaspersky avertizeaza cu privire la cresterea numarului de atacuri DDoS impotriva companiilor de jocuri

Firma a publicat cel mai recent raport trimestrial, prin care sustine ca amenintarile se maturizeaza si se raspandesc.

"Pe langa dezvoltarea tendintelor observate in perioadele de raportare anterioare, cum ar fi trecerea botnet-urilor de la computere la alti factori de forma, preferita pentru atacuri DDoS complexe in loc de atacuri la scara larga, cresterea rolului botnet-urilor Linux, trimestrul al treilea al anului a inregistrat o crestere a numarului tarilor in care sunt vizate resursele, precum si o crestere a numarului de atacuri asupra jocurilor si noilor servicii financiare (cum ar fi ICO)", a explicat firma. 

Kaspersky a constatat ca 98 de tari au fost vizate de atacuri DDoS in ultimele trei luni, o crestere cu 12 fata de perioada anterioara. Marea Britanie s-a dovedit a fi un loc popular pentru pastrarea unui server de comanda, la fel ca si Italia.

Ceea ce a atras atentia Kaspersky sunt atacurile impotriva mediului business si a serviciilor de jocuri. 

"Divertismentul si serviciile financiare - afaceri care sunt in mod critic dependente de disponibilitatea continua a utilizatorilor - au fost mereu o tinta preferata pentru atacurile DDoS", a declarat Kirill Ilganaev, sef al Kaspersky DDoS Protection in cadrul Kaspersky Lab. 

"Pentru ei, downtime-ul cauzat de un atac poate duce nu numai la pierderi financiare semnificative, ci si la riscuri privind reputatia care ar putea duce la un exod al clientilor catre concurenta. Nu este surprinzator ca serviciile de jocuri cu cifre de afaceri de mai multe milioane atrag atentia infractorilor si ca noi tipuri de site-uri financiare sunt atacate. Ceea ce este surprinzator e faptul ca multe companii nu acorda inca suficienta atentie protectiei profesionale impotriva atacurilor DDoS. Abordarea recomandata pentru aceste companii este de a delega protectia impotriva atacurilor DDoS unui furnizor de incredere, cu o cunoastere aprofundata a amenintarilor cibernetice si a metodelor de combatere a acestora, precum si realocarea resurselor IT libere, pentru dezvoltarea afacerii". 

Printre victimele din ultimul trimestru se numara Loteria Nationala a Marii Britanii si Blizzard Entertainment.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate