Cautare


06 Decembrie 2017
Accenture ofera mii de ore de programare pentru elevi si studenti in cadrul initiativei Hour of Code

Specialistii Accenture au creat un tutorial nou inspirat din inteligenta artificiala pentru a-i ajuta pe elevi sa deprinda aptitudini in tehnologia digitala

Specialistii Accenture din 55 de tari s-au angajat sa finalizeze peste 10.000 de ore de programare si sa realizeze traininguri de programare in intreaga lume, in cadrul Computer Science Education Week, in perioada 4 - 10 decembrie. Initiativa este parte a angajamentului companiei de a ajuta elevii si studentii sa isi dezvolte abilitatile in domeniile programare, stiinta, tehnologie, inginerie si matematica (STEM). 

Angajatii Accenture isi vor folosi cunostintele si energia pentru a organiza workshopuri de codare sau pentru a preda in cadrul evenimentelor de programare din comunitatile lor. Perioadele de predare vor insuma peste 2.000 de ore, alaturi de profesorii si voluntarii Code.org. Acesta nu este singurul proiect asumat de companie pentru a ajuta elevii sa-si dezvolte abilitatile de codare si informatica. Tot in acest an, Accenture s-a alaturat Internet Association, alocand 10 milioane de dolari pentru a sprijini programele de educatie in domeniul informaticii.

"Dezvoltarea rapida a tehnologiei determina aparitia de meserii care nici nu existau in urma cu 5 ani, iar a invata programare ii poate influenta unui tanar atat cariera, cat si viata. Ca parte a angajamentului nostru de a lucra cu Code.org pentru a pregati tinerii pentru economia digitala, angajatii Accenture au dedicat anul trecut peste 10.000 de ore in cadrul Hour of Code, incurajand peste 100.000 de elevi si studenti din intreaga lume sa invete sa codeze. Am vazut impactul pe care Code.org il are asupra tinerilor si, in acest an, facem mai multe pentru a ii atrage pe acestia catre domeniul tehnologieiā€, a declarat Paul Daugherty, CTIO Accenture.

Hour of Code a fost lansat in 2013 de catre Code.org, organizatie non-profit dedicata extinderii accesului femeilor si a minoritatilor la tehnologie. Programul ajunge la milioane de elevi si studenti printr-o ora de introducere in programare si informatica. Pentru al treilea an consecutiv, Accenture colaboreaza cu Code.org in cadrul Hour of Code si al altor initiative educationale legate de STEM. 

Noutatea din acest an consta in faptul ca Accenture Technology si-a valorificat expertiza interna pentru a crea un tutorial de codare care ofera studentilor o mai buna intelegere a inteligentei artificiale (AI). Participantii vor descoperi modul in care diferite tehnici AI pot invata un robot sa exploreze o noua planeta,  inclusiv sa recunoasca animale si plante, sa inteleaga o noua limba si sa converseze cu localnicii. 

"Hour of Code a ajuns deja la peste 450 de milioane de ore de codare finalizate. Pana in prezent, cel putin unul din 10 elevi sau studenti din intreaga lume a participat la programul Hour of Code. in acest an, le cerem oamenilor sa nu faca doar o ora de codare, ci sa depaseasca o ora si sa se gandeasca la ce pot face pentru a se asigura ca educatia informatica va continua si anii urmatori", a afirmat Hadi Partovi, co-fondator si CEO al Code.org.

Pentru a afla mai multe sau pentru a participa la Hour of Code, vizitati https://www.accenture.com/us-en/hour-of-code sau https://code.org/.

Despre Accenture

Accenture este un lider mondial in domeniul serviciilor profesionale, oferind o gama larga de servicii si solutii in strategie, consultanta, tehnologie, digital si operatiuni. Combinand o experienta de neegalat si competentele specializate din peste 40 de industrii si toate functiile de business - sustinute de cea mai mare retea de distributie din lume - Accenture lucreaza la intersectia dintre afaceri si tehnologie pentru a ajuta clientii sa isi imbunatateasca performanta si sa creeze o valoare durabila. Cu aproximativ 425.000 de clienti care deservesc clienti in peste 120 de tari, Accenture promoveaza inovatia pentru a imbunatati modul in care functioneaza si traieste lumea. Vizitati-ne la www.accenture.com.

Despre Code.org

Code.orgĀ® este o organizatie non-profit dedicata extinderii accesului si sporirii participarii femeilor si minoritatilor subreprezentate la educatie informatica. Viziunea organizatiei este ca fiecare elev din fiecare scoala sa aiba posibilitatea de a invata informatica, la fel ca biologia, chimia sau algebra. Code.org organizeaza campania anuala "Hour of Code", la care au participat 10% din toti elevii si studentii din intreaga lume si ofera principala curicula in informatica pentru clasele 1-12, in cele mai mari districte scolare din Statele Unite. Organizatia Code.org este sustinuta de companiile de top din domeniul tehnologiei precum Microsoft, Facebook, Fundatia Infosys, Google, Reteaua Omidyar si multe altele.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate