Cautare


04 Ianuarie 2018
Facebook aduce mai multe functii AR pe Messenger

Facebook face pasi mari pentru a aduce mai multa realitate augmentata serviciilor sale.

Pentru neinitiati, realitatea augmentata sau AR permite oamenilor sa suprapuna grafica virtuala pe imagini cu lumea reala.

Reteaua sociala a declarat marti ca aduce o noua functie, denumita World Effects, pe aplicatia sa de chat Messenger. Aceasta functie va permite sa adaugati obiecte 3D pe care le puteti interactiona cu imagini sau video. 

Separat, Facebook a mai declarat ca isi extinde platforma AR Studios, anuntata prima oara in aprilie in cadrul conferintei dezvoltatorilor Facebook F8. Setul de instrumente permite utilizatorilor sa creeze continut AR pentru Facebook. Initial, AR Studios a fost deschis doar pentru aproximativ 2.000 de brand-uri, editori si artisti.

Extinderea vine pe fondul investitiilor mai mari in AR efectuate de Google si Apple. La inceputul acestui an, Apple a anuntat o platforma numita ARKit care permite dezvoltatorilor software sa construiasca aplicatii AR pentru iPhone-uri. Google a urmat exemplul in luna august, cu propria platforma pentru telefoanele alimentate de Android, denumita ARCore. 

Aceasta nu este singura investitie facuta de Facebook in AR. Compania a dezvoltat o instalatie de arta de realitate augmentata in campusul sau corporativ din Menlo Park, California. Compania a colaborat cu artistul Heather Day din San Francisco pentru a crea un mural digital pe care il puteti vedea doar prin intermediul unei aplicatii speciale pe telefon.

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate