Cautare


Jocurile Android folosesc microfonul telefonului dvs. pentru a urmari obiceiurile de vizionare TV
04 Ianuarie 2018 Software

Jocurile Android folosesc microfonul telefonului dvs. pentru a urmari obiceiurile de vizionare TV

New York Times a raportat ca "sute" de aplicatii incorporeaza un pachet de generare venituri din difuzare, denumit Alphonso, care foloseste microfonul smartphone-ului pentru a urmari obiceiurile dvs. de vizionare TV.

Jocuri precum "Pool 3D", "Beer Pong: Trickshot", "Real Bowling Strike 10 Pin" si "Honey Quest" par sa fie inocente, insa au de fapt o agenda secreta. 

Este important de subliniat ca trebuie sa acordati activ permisiunea unei aplicatii sa foloseasca telefonul, insa de multe ori spunem "da" acestor tipuri de solicitari fara a cunoaste cu adevarat consecintele. 

In acest caz, NYT explica: "Folosind smartphone-ul unui microfon, software-ul Alphonso poate detalia ce vizioneaza oamenii prin identificarea semnalelor audio in reclame si emisiuni TV, uneori chiar potrivind aceste informatii cu locurile pe care oamenii le viziteaza si filmele pe care le vad".

Este un principiu similar Shazam, insa fara permisiune explicita. In plus, va fi afectata durata de viata a bateriei. 
Alphonso are, cu toate acestea, o intelegere cu Shazam, ceea ce inseamna ca atunci cand accesati Shazam pentru ceva, datele sunt trimise la Alphonso pentru analiza. 

Alphonso sustine ca nu inregistreaza vorbirea umana si ca functioneaza doar cu permisiunea utilizatorului final, insa aceasta permisiune trebuie acordata o singura data. 
Compania a refuzat sa spuna cate aplicatii (unele dintre ele aflate si in magazinul Apple) sunt folosite sau care sunt acestea. 

A adaugat, de asemenea, ca nu a aprobat folosirea kit-ului in aplicatiile pentru copii, insa aceasta nu a impiedicat dezvoltatorii sa il incorporeze. 
Aplicatiile de acest gen folosesc adesea sunele incorporate ascunse in semnalul TV, care declanseaza inregistrarea. Aceste date pot fi apoi folosite de agentiile de publicitate.

Google a promis ca va imbunatati avertismentele in cazul care aplicatiile colecteaza date, fie ca aplicatiile sunt din Play Store, fie din afara acestuia.
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate