Cautare


Meltdown si Spectre: toate Mac-urile, iPhone-urile si iPad-urile sunt afectate
08 Ianuarie 2018 Software

Meltdown si Spectre: toate Mac-urile, iPhone-urile si iPad-urile sunt afectate

Apple a declarat ca toate iPhone-urile, iPad-urile si computerele Mac sunt afectate de doua defectiuni majore in chip-urile computer.

Saptamana trecuta s-a aflat ca companiile din domeniul tehnologiei s-au grabit sa remedieze bug-urile Meltdown si Spectre, care ar putea permite hackerilor sa fure date. 

Miliarde de PC-uri, smartphone-uri si tablete din intreaga lume sunt afectate, iar acum Apple a confirmat ca si produsele sale sunt, de asemenea, afectate. 
Compania a lansat patch-uri pentru a combate defectiunea Meltdown.

A declarat ca nu exista dovezi ca vreuna dintre vulnerabilitati ar fi fost exploatata pana acum, insa a recomandat descarcarea de software doar din surse de incredere, pentru a evita aplicatiile "malitioase". 

Utilizatorii Mac au crezut adesea ca dispozitivele si sistemele lor de operare sunt mai putin vulnerabile la problemele de securitate decat, spre exemplu, telefoanele Android sau computerele care ruleaza pe sistemele Microsoft.

Defectiunile Meltdown si Spectre se gasesc in multe unitati de procesare computer moderne - sau microchip-uri - produse de Intel si ARM, iar cele doua firme, impreuna, alimenteaza aproape intreaga piata computer la nivel global. 

"Toate sistemele Mac si dispozitivele iOS sunt afectate, insa la acest moment nu exista exploit-uri cunoscute care sa afecteze clientii", a declarat Apple intr-un blog post. 
"Aceste probleme afecteaza toate procesoarele moderne si aproape toate dispozitivele computing si sistemele de operare". 

Apple a sustinut ca a lansat deja solutii impotriva Meltdown in cea mai recenta actualizare a sistemului de operare iPhone si iPad - iOS 11.2 si macOS 10.13.2 pentru MacBook-uri si iMac-uri. 

Meltdown nu afecteaza Apple Watch, a precizat compania.

Patch-urile impotriva Spectre, sub forma unei actualizari a browserului web Safari, vor fi lansate in urmatoarele zile. 

Google si Microsoft au emis deja declaratii in care aduc la cunostinta utilizatorilor care sunt dispozitivele afecte de bug-uri. 

Google a declarat ca telefoanele sale Android - care reprezinta peste 80% din piata mondiala - ar fi fost protejate daca utilizatorii si-ar fi instalat cele mai recente actualizari de securitate. 

Si Microsoft a lansat deja solutii pentru multe dintre serviciile sale. 

Utilizatorii Windows trebuie sa fie constienti de faptul ca software-ul antivirus tert trebuie sa fie actualizat inainte de a aplica patch-urile sistemului de operare. 

Orientaril din partea proiectului de securitate cibernetica CERT au informat initial utilizatorii computer ca, pentru a elimina pe deplin vulnerabilitatea, trebuie sa "inlocuiasca" hardware-ul procesorului. 
Acum, CERT sfatuieste utilizatorii sa "aplice actualizarile" pentru a atenua riscul eventualelor atacuri.
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate