Cautare


Patch Tuesday: Microsoft lansarea solutii pentru 56 de defectiuni in Adobe Flash si Office
12 Ianuarie 2018 Software

Patch Tuesday: Microsoft lansarea solutii pentru 56 de defectiuni in Adobe Flash si Office

Microsoft a emis patch-uri pentru un numar estimat de 56 de vulnerabilitati, inclusiv solutii pentru aplicatiile Adobe Flash si Office, in cel mai recent pachet de solutii bug si de securitate Patch Tuesday.

In total, 16 vulnerabilitati considerate "critice" au fost remediate. 

Publicate ca parte a actualizarilor de securitate Patch Tuesday din ianuarie 2018, aceste solutii coincid cu defectiunile Meltdown si Spectre, care au devenit publice saptamana trecuta. 

Compania tocmai a lan;sat o actualizare de securitate neprogramata, care urmareste sa remedieze vulnerabilitatile asociate cu Meltdown, defectiunea de arhitectura a chip-urilor care afecteaza majoritatea CPU-urilor Intel produse incepand cu 1995. Microsoft a emis solutia ca si actualizare "de urgenta". 

Printre actualizarile de remarcat in Patch Tuesday este remedierea unei vulnerabilitati zero-day identificata in aplicatiile Microsoft Office si WordPad. 

Potrivit Microsoft, defectiunea (CVE-2018-0802) este o problema de corupere a memoriei care permite atacatorilor sa execute de la distanta coduri pe Pc-urile vizate. Defectiunea se ascunde in componenta Microsoft Offive Equation Editor. 
Pentru a remedia defectiunea zero-day, firma a modificat design-ul Equation Editor. 

De asemenea, compania a remediat o vulnerabilitate Mailspoilt in versiunea Mac a Outlook. Denumita CVE-2018-0819, defectiunea permitea atacatorilor sa identifice e-mail-urile.

Exista si cateva actualizari Adobe. In total, Microsoft a remediat bug-uri pe Edge, Windows, Office, Web Apps, SQL Server si ChakraCore.Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate