Cautare


29 Ianuarie 2018
Dupa WannaCry si NotPetya, ransomware-ul a scazut in 2017

Dupa un an de campanii ransomware, se pare ca hackerii lanseaza mai rar aceste atacuri.

Ransomware-ul este software malitios care poate bloca fisierele utilizatorilor pana cand acestia platesc hackerilor o rascumparare. A aparut in atacurile WannaCry din luna mai si in atacurile NotPetya din iunie, ambele vizand spitale, banci si guverne din mai multe tari. Insa, dupa luna iulie, rata infectiilor ransomware a scazut drastic, potrivit unui raport Malwarebytes. 

Daca tendinta continua, ar insemna o reprimare a unui atac care a vizat institutii in care timpul inseamna bani, cum este cazul bancilor, sau unde atarna vieti in balanta, cum ar fi spitalele. 

Desi, de ce hackerii ar renunta la unul dintre atacurile lor favorite? Se pare ca utilizatorii computer au un instrument cu adevarat valoros impotriva ransomware-ului: backup-ul fisierelor. 

Chris Boyd, analist malware in cadrul Malwarebytes, a declarat pentru ZDNet ca publicitatea in legatura cu atacurile ransomware majore a ajutat, probabil, la educarea oamenilor despre cum sa evite sa plateasca rascumpararea, prin incarcare fisierelor in cloud sau pe un dispozitiv de rezerva. 

"Numai acest lucru, chiar fara masuri de securitate suplimentare, elimina efectele considerabile ale amenintarii", a declarat Boyd pentru ZDNet. 

Aceasta nu inseamna ca hackerii si-au incetat activitatea. Acestia au apelat pur si simplu la alte tipuri de atac pentru a fura bani, cum ar fi troienii bancari si adware. 

Hackerii continua sa inoveze. Adam Kujawa, director al departamentului de informatii malware din cadrul Malwarebytes, a declarat ca cea mai mare tendinta pe care a observat-o in lune decembrie a fost cresterea "crypto-jacking", care se produce atunci cand site-urile pe care le vizitati folosesc in secret puterea de procesare a computerului dvs. pentru a rula un program care creeaza bitcoins. 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate