Cautare


31 Ianuarie 2018
Inteligenta Artificiala: cum ne ajuta in viata de zi cu zi?

Ce este Inteligenta Artificiala? Dar Machine Learning? Cum e capabil un telefon echipat cu o Unitate de Procesare Neurala sa faca mult mai mult si ce il face mai eficient decat altele? E timpul sa afli totul despre viitorul disponibil in prezent!

Ce este “Inteligenta Artificiala”? Conform filmelor si a cartilor science-fiction, ne putem imagina o fiinta puternica, un geniu digital care traieste intr-un super computer imens, avand putere enorma de procesare. in imaginatia noastra, aceasta fiinta este prezenta aproape peste tot in lumea virtuala, ajutandu-i pe eroii povestirii sa isi atinga obiectivele sau sa isi creeze propriul drum. Iar de multe ori, adevarul se potriveste fanteziei destul de bine: ceea ce numim Inteligenta Artificiala ofera posibilitati extraordinare bazate pe prelucrarea datelor si poate fi extrem de utila in tot ceea ce facem, insa nu este o entitate constienta de sine si, in mod curios, nici nu necesita un super computer pentru a functiona.

Contrar aparentelor, Inteligenta Artificiala nu este "inteligenta" in sensul propriu al cuvantului – nu poate gandi creativ sau crea constient, insa este capabila sa inteleaga limbajul uman, sa traga propriile concluzii, sa calculeze instant, sa vorbeasca cu lumea si sa desfasoare multe alte activitati pe care noi le-am considera cu siguranta o manifestare a capacitatii intelectuale, daca activitatea in cauza ar fi fost realizata de o fiinta umana. Nu este de mirare ca cei mai multi dintre noi ne imaginam AI ca o entitate aproape constienta. Totusi, un termen mult mai potrivit, care reflecta unul dintre mecanismele principale ce compun ceea ce este considerata astazi Inteligenta Artificiala, este tehnologia Machine Learning.

Astfel, software-ul care integreaza functiile tehnologiei Machine Learning are o proprietate pe care programele obisnuite nu o au: poate invata. Asta inseamna ca, in loc sa se programeze o solutie pentru fiecare problema pe care software-ul o poate intampina, se creeaza un cod care poate “inventa” o modalitate de a face fata sarcinilor nou intalnite, conform bazei de date furnizate si a informatiilor pe care le colecteaza pe cont propriu. Aceasta metoda de operare este suportata de tehnologia inclusa in procesoarele Kirin 970, permitand smartphone-ului sa se comporte intr-un fel in care celelalte dispozitive nu pot sa o faca.

Utilizarea tehnologiei Machine Learning bazata pe retele neurale ofera un avantaj imens fata de software-ul traditional. Acesta din urma, daca intampina o problema pe care creatorii sistemului nu au prevazut-o, nu ii va putea face fata. Mai mult, toate solutiile pe care le contine sunt doar la fel de bune precum dezvoltatorii care le-au creat! Cu toate acestea, stim bine ca nu exista doua situatii identice, iar solutia optima nu este niciodata cea care ar putea functiona pentru mai multe situatii.

in cazul Inteligentei Artificiale ce utilizeaza Unitatea de Procesare Neurala (NPU) incorporata in procesorul Kirin 970, software-ul care controleaza diferite functii ale telefonului evolueaza, invata si se imbunatateste pe baza datelor colectate in mod continuu. in plus, daca intalneste o situatie neprevazuta, va invata sa o rezolve. Iar, daca orice sarcina pe care ai putea-o efectua pe telefon, poate fi facuta mai repede, mai bine si mai eficient, AI va dezvolta cea mai buna solutie posibila utilizand tehnologia Machine Learning. Mai mult, solutia nu va ramane fixa. Daca sarcinile pe care le efectueza, comportamentul tau sau conditiile in care lucrezi se schimba, solutia se va adapta si ea noii situatii.

Asadar, chiar daca nu exista vreun geniu digital care sa traiasca in telefon, Inteligenta Artificiala bazata pe Machine Learning si asistata de Kirin 970 si reteaua de procesare neurala, face sa para ca aproape totul este posibil. Telefonul iti invata comportamentul, colecteaza date despre modul in care functioneaza aplicatiile, controleaza mediul in care opereaza si incearca in permanenta sa gaseasca cele mai bune solutii posibile pentru fiecare problema, solutii care permit bateriei smartphone-ului Mate 10 Pro sa functioneze mai mult decat cele ale altor smartphone-uri similare sau solutii care permit realizarea de fotografii de inalta calitate chiar si in conditii dificile. in plus, sistemul ofera solutii care fac ca aplicatiile disponibile pe Mate 10 Pro sa fie accesate mai rapid decat pe alte dispozitive si sa fie optimizate in permanenta.

Pentru prima data, AI face ca telefonul sa fie nu doar destept, ci cu adevarat inteligent.

Despre Huawei Consumer BG

Produsele si serviciile Huawei sunt disponibile in peste 170 de tari si deservesc o treime din populatia lumii. in anul 2017, Huawei s-a clasat pe locul al doilea in ceea ce priveste livrarile de smartphone-uri la nivel global. Compania detine 17 centre R&D in tari precum Statele Unite, Germania, Suedia, Rusia, India si China. Facand parte din cele 3 filiale ale companiei Huawei, Huawei Consumer BG pune la dispozitia utilizatorilor sai telefoane mobile, tablete, accesorii inteligente, dispozitive pentru acasa si servicii cloud etc. Cu peste 30 de ani de expertiza in domeniul telecomunicatiilor, Huawei este orientata spre a oferi solutii inovatoare, care se traduc in experiente extraordinare pentru consumatorii de pretutindeni.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate