Cautare


Microsoft dezactiveaza patch-ul Spectre dupa ce au fost raportate bug-uri
31 Ianuarie 2018 Software

Microsoft dezactiveaza patch-ul Spectre dupa ce au fost raportate bug-uri

Patch-ul a abordat o defectiune critica de design in chip-urile produse de catre Intel, care ar putea permite hackerilor sa acceseze informatii precum parolele.

Peste weekend, Microsoft a lansat o actualizare care dezactiveaza un patch pentru CPU-urile Intel dupa ce s-a raportat ca patch-ul - destinat sa repare o defectiune de design cunoscuta drept Spectre - a cauzat reporniri neasteptate si alte probleme. Intel a anuntat oprirea instalarii patch-urilor cu o saptamana in urma, insa noua actualizare Microsoft merge cu un pas mai departe si dezactiveaza patch-urile de pe computerele pe care au fost deja instalate. 

Este cea mai recenta dezvoltare in procesul dificil de recuperare din defectiunea Spectre. 

Cercetatorii au descoperit la inceputul lunii ianuarie ca sute de milioane de chip-uri produse de catre Intel si AMD sau construite pe modele ARM au fost proiectate intr-un mod care ar putea permite hackerilor sa acceseze informatii sensibile, precum parole si chei de criptare, esentiale pentru securitatea computerului si a continutului sau. Este vorba despre defectiunea Spectre, precum si o defectiune similara, denumita Meltdown. 

De atunci, s-a descoperit ca unele actualizari ale chip-urilor, facute de Intel si AMD, au cauzat probleme proprii. Mai mult, Intel se confrunta cu preocuparea ca actualizarile, chiar daca sunt implementate corect, vor incetini performanta computerului. 

Noua actualizare Microsoft, lansata sambata, vine inainte de anuntarea rezultatelor financiare trimestriale ale Intel. Vineri, Intel a scris intr-o declaratie de presa ca patch-urile pentru chip-urile sale "ar putea avea ca rezultat performante scazute, reporniri, instabilitatea sistemului, pierderi de date sau coruperea acestora, comportament imprevizibil al sistemului sau deturnarea datelor de catre terti". 

In anuntul sau cu privire la dezactivarea actualizarii, Microsoft a cerut utilizatorilor sa se informeze cu privire la starea patch-urilor pentru Spectre. 

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate