Cautare


13 Februarie 2018
Oficialii Jocurilor Olimpice de Iarna confirma atacul cibernetic din timpul ceremoniei de deschidere

Un atac cibernetic a avut loc in timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarna care se desfasoara in orasul Pyeongchang din Coreea de Sud.

Oficialii Jocurilor Olimpice de Iarna au confirmat atacul cibernetic care a compromis unele dintre serviciile Jocurilor, cum ar fi fluxuri internet si de televiziune intr-un moment in care sportivi din intreaga lume participau la parada ceremoniala, a raportat Reuters. 

Cu toate acestea, desi hack-ul a fost confirmat, oficialii Olimpiadei nu au oferit niciun indiciu despre sursa atacului. 

"Cu siguranta nu stiu. Insa cele mai bune practici internationale spun ca nu se vorbeste despre atac", a declarat purtatorul de cuvant al Comitetului International Olimpic, Mark Adams, atunci cand a fost intrebat daca organizatorii Jocurilor stiu cine se afla in spatele atacului. 

Atacul cibernetic a cauzat intreruperi timp de doua zile, insa se pare ca nu a compromis nicio parte critica a operatiunilor sau infrastructurii Jocurilor Olimpice de Iarna. 

Avand in vedere tensiunile dintre Coreea de Nord si Coreea de Sud si numarul celor care au pus atacurile ransomware WannaCry pe seama Coreei de Nord, nu ar fi greu de imaginat ca atacul a fost opera hackerilor sponsorizati de Coreea de Nord. 

Insa Jocurile Olimpice de Iarna par sa fie o modalitate de a construi relatia dintre cele doua natiuni, care sunt inca la nivel tehnic in razboi. Asadar, organizatorii evenimentului nu sunt dornici sa speculeze ca hackerii nord-coreeni s-ar putea afla in spatele atacului cibernetic. 

"Toate problemele au fost rezolvate ieri dimineata", a declarat purtatorul de cuvant al comitetului de organizare de la Pyeongchang, Sung Baik-you. 
"Cunoastem cauza problemei, insa acest tip de probleme apar frecvent in timpul Jocurilor. Am decis impreuna cu IOC ca nu vom dezvalui sursa atacului". 

Unii au aruncat vina spre Rusia, avand in vedere ca aceasta are reputatia de a se fi aflat in spatele unor atacuri cibernetice puternice, dar si pentru faptul ca participarea sa la Jocuri este interzisa, pe fondul dopajului sportivilor. 

Cu toate acestea, Rusia a negat rapid ca ar fi in spatele acestor atacuri. 

Pana acum, niciuna dintre companiile de securitate nu a speculat cu privire la sursa atacului. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate