Cautare


27 Februarie 2018
Rusia se afla in spatele hack-ului asupra Jocurilor Olimpice de Iarna si a acuzat Coreea de Nord, sustin oficialii americani

Agentiile de informatii americane sustin ca Rusia, iar nu Coreea de Nord, se afla in spatele atacurilor cibernetice de la debutul Jocurilor Olimpice de Iarna.

Aceasta potrivit unui articol din Washington Post, care a raportat ca un serviciu de informatii din SUA a sugerat ca specialistii militari rusi de afla in spatele atacurilor si ca au vrut ca vina sa cada asupra Coreei de Nord. 

In timpul ceremoniei de deschidere de la inceputul lunii, infractorii cibernetici au spart computerele Jocurilor, cauzand intreruperi ale sistemelor de difuzare, ale conexiunilor internet si ale site-ului Olimpiadei.

Initial, oficialii au acuzat Coreea de Nord ca a incercat sa saboteze ceremonia de deschidere, in ciuda faptului ca aceasta si-a trimis propria echipa pentru a participa la Jocuri. Cu toate acestea, doi oficiali ai serviciilor americane de informatii au declarat pentru Washington Post, sub protectia anonimatului, ca considera ca Rusia este in spatele acestei operatiuni. 

Rusia nu a fost invitata sa participe la Jocuri in urma unei interdictii pentru dopaj sistematic, sponsorizat de stat. Expertii americani in domeniul securitatii informatice considera ca Rusia a lansat aceste atacuri pentru a se razbuna pe organizatorii evenimentului si pentru a crea tensiuni intre SUA si Coreea de Nord. 

Coreea de Sud este in mod obisnuit vizata de atacuri cibernetice de la nord de granita, iar Jocurile Olimpice de IArna au fost o tinta speciala, atat inainte, cat si in timpul desfasurarii. 

Washington Post sustine ca spionii rusi erau deja capabili sa acceseze 300 de computere ale Olimpiadei, asa incat lansarea unui atac asupra organizatiei in momentul deschiderii Jocurilor era relativ simpla. 

Oficialii americani au sustinut ca hackerii provind din Centrul Principal de Tehnologie Speciala din Rusia, care a fost de asemenea aratat ca rampa de lansare pentru atacurile cibernetice asupra obiectivelor occidentale. 
In 2017, agentia a fost legata de atacul cibernetic NotPetya, care a vizat companii din Ucraina, insa care a afectat si sistemele informatice din afara tarii. Totalul daunelor provocate de NotPetya ar putea depasi un miliard de dolari. 

Fostul specialist al Agentiei Nationale de Securitate, Jake Williams, a declarat pentru publicatie: "Oricine controleaza un router poate fi capabil sa redirectioneze traficul pentru una sau mai multe tinte selectate sau sa provoace intreuperi totale in retea, oprind rutarea in intregime. Dezvoltarea malware-ului router este extrem de costisitoare, iar Rusia l-ar folosi doar in locatii unde contribuie la realizarea unui obiectiv de inalta valoare". 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate