Cautare


O defectiune Cortana permite hackerilor sa instaleze malware pe masinile Windows blocate
12 Martie 2018 Software

O defectiune Cortana permite hackerilor sa instaleze malware pe masinile Windows blocate

Cercetatorii in domeniul securitatii au dezvaluit ca atacatorii pot ocoli ecranul login pe masinile Windows si pot instala malware directionand comenzi pe Cortana.

Cercetatorii - Tal Be'ery si Amichai Shulman - au descoperit defectiunea dupa ce au descoperit ca asistentul Microsoft Cortana AI este tot timpul pornit si raspunde la anumite comenzi vocale chiar si atunci cand computerul este in modul somn si blocat, a raportat Motherboard. 

Aceasta ar putea permite unei persoane cu acces fizic sa conecteze un USB cu adaptor de retea in computer si apoi sa instruiasca verbal Cortana pentru a lansa browserul sistemului si o adresa web care nu foloseste protocolul HTTPS. 

Adaptorul de retea rau intentionat al atacatorului intercepteaza apoi sesiunea web pentru a trimite computerul pe un site rau intentionat, de unde descarca malware pe masina, fara cunostinta utilizatorului.

"Inca avem prostul obicei de a intruce noi interfete in masini, fara a analiza pe deplin implicatiile legate de securitate", au declarat cercetatorii. 

"Incepem cu proximitatea, deoarece ne ofera un punct de pornire initial in retea. Putem atasa computerul la o retea pe care o controlam si putem folosi vocea pentru a forta masina blocata sa interactioneze intr-un mod necorespunzator cu reteaua noastra". 

Cercetatorii au mai sustinut ca atacatorul poate conecta computerul tinta la o retea wireless pe care o controleaza. Aceasta se poate face simplu, facand click cu mouse-ul pe reteaua aleasa, chiar daca computerul este blocat.

Cercetatorii isi vor prezenta concluziile in cadrul Kaspersky Analyst Security Summit din Cancun.Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate