Cautare


Apple promite o solutie pentru bug-ul iOS 11 care permite Siri sa citeasca notificarile ascunse
26 Martie 2018 Software

Apple promite o solutie pentru bug-ul iOS 11 care permite Siri sa citeasca notificarile ascunse

Apple a promis sa remedieze un bug in iOS 11 care a permis Siri sa citeaza notificarile ascunse ale ecranului de blocare pentru oricine solicita acest lucru.

La inceputul saptamanii trecute, site-ul brazilian MacMagazine a raportat ca din cauza unui alt bug in sistemul de operare mobila Apple, utilizatorii pot cere pur si simplu Siri sa citeasca notificarile, iar asistentul va citi cu voce tare continutul notificarilor, inclusiv al celor ascunse. 

Desi notificarile iMessage si SMS erau pastrate in privat pentru a evita citirea acestora cu voce tare, bug-ul a permis Siri - care nu reuseste sa verifice daca proprietarul iPhone-ului este persoana care lanseaza comanda - sa citeasca notificarile de pe Facebook Messenger, Slack, Apple Mail si multe altele. 

Intr-un test, MacRumours a reprodus aceasta problema pe un iPhone X care ruleaza atat iOS 11.2.6 cat si iOS 11.3 beta, confirmand ca bug-ul nu afecteaza iMessage. 

Apple a declarat pentru MacRumours: "Suntem constienti de aceasta problema si o vom aborda intr-o viitoare actualizare software". 

Este posibil ca o solutie sa soseasca in versiunea iOS 11.3, in prezent in beta, desi Apple ar putea lansa o actualizare minora pentru a remedia problema, asa cum a facut recent cu bug-ul Telugu text. 

Intre timp, puteti sa impiedicati Siri sa citeasca cu voce tare notificarile prin modificarea setarilor - Settings > Notifications > selectarea aplicatiei si comutarea pe off a 'Show on Lock Screen'. 
Alternativ, utilizatorii iPhone pot dezactiva complet Siri ori de cate ori dispozitivul este blocat, prin Settings > Siri & Search > Allow Siri When Locked.

iOS 11 a fost afectat de o serie de bug-uri si probleme legate de securitate de la lansarea sa anul trecut, ceea ce a condus la speculatii ca Apple intentioneaza sa lanseze actualizari semnificative iOS in acest an, concentrandu-se pe stabilitate si securitate.Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate