Cautare


17 Aprilie 2018
O instanta din Rusia ordona "interzicerea" imediata a Telegram

O instanta din Rusia a ordonat ca accesul la Telegram sa fie blocat in tara, intr-o miscare care ar putea provoca perturbarea pe scara larga a comunicatiilor pentru milioane de utilizatori.

Agentia rusa de stiri Tass a raportat ca serviciul de mesagerie criptata va fi "blocat imediat" in urma deciziei instantei si ca interdictia va fi in vigoare pana cana Telegram va furniza FSB chei de decriptare.

Decizia vine la doar o saptamana dupa ce autoritatea de supraveghere in domeniul comunicatiilor de stat a intentat un proces pentru a limita accesul la aplicatia de mesagerie din cauza faptului ca s-a refuzat predarea transcrierilor de mesaje catre securitatea statului. Iar acest lucru s-a intamplat la scurt timp dupa ce Telegram a pierdut un apel in luna martie, dupa ce Curtea Suprema a decis ca firma trebuie sa continue sa furnizeze datele utilizatorilor serviciilor de securitate din tara, FSB, asa incat sa poata fi prevenite atacurile teroriste. 

In ultimii cativa ani, administratia Putin a incercat sa monitorizeze comunicatiile electronice in incercarea de a lupta impotriva terorismului si in 2016 a implementat o noua lege care solicita firmelor sa decripteze datele utilizatorilor. 

Telegram a avut un termen limita pana in 4 aprilie pentru a preda cheile, insa acest termen a fost depasit.

Dezvoltatorii aplicatiei sustin ca solicitarile din partea statului incalca Constitutia Rusiei, care recunoaste dreptul cetatenilor la confidentialitatea corespondentei. 

Aplicatia Telegram este extrem de populara in Rusia, fiind folosita nu numai de catre oameni obisnuiti, ci si de catre agentii guvernamentale. Aparent, chiar Kremlinul utilizeaza Telegram pentru a coordona sincronizarea convorbirilor regulate cu purtatorul de cuvant al lui Vladimir Putin. 

Fondatorul aplicatiei de mesagerie, Pavel Durov, a declarat in numeroase ocazii ca firma nu va preda cheile de criptare autoritatilor din Rusia, deoarece nu impartaseste datele confidentiale cu nimeni.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate