Cautare


16 Mai 2018
Star Storage sustine performanta elevilor romani in cadrul competitiei internationale Infomatrix

Star Storage, furnizorul global de tehnologie care dezvolta si livreaza solutii performante pentru protectia si managementul informatiilor, a fost si anul acesta alaturi de elevii romani cu performante IT prezenti in finala competitiei internationale Infomatrix.

Ajuns la editia a XVI-a, Infomatrix este un concurs international de proiecte informatice, nascut din dorinta de promovare a excelentei profesionale si a dialogului intercultural prin implicarea elevilor si profesorilor din intreaga lume. Finala concursului, care a reunit 747 participanti din 43 tari, cu varsta cuprinsa intre 11 - 18 ani, a avut loc la Bucuresti in perioada 11 - 13 mai. Juriul a avut de validat 339 de proiecte din urmatoarele categorii: Programming, Computer Art, Hardware Control, Short Movie, Robotics, Drone si Maze.
Romania a fost reprezentata de 234 elevi cu 117 proiecte participante in finala, multe dintre ele urcand pe podium alaturi de alti tineri brilianti.

Star Storage crede in performanta la orice nivel, ceea ce se reflecta si in implicarea in numeroase proiecte de dezvoltare personala si profesionala a sute de copii de-a lungul ultimilor 10 ani, desfasurate prin programul Cred in Romania. in cadrul competitiei Infomatrix, pe langa participarea in juriu la categoria Programming, Star Storage a oferit un premiu special unui tanar olimpic roman in varsta de 17 ani. Acesta a dezvoltat o aplicatie care permite scanarea de bonuri de la diversi comercianti si ofera utilizatorilor informatii despre cheltuielile saptamanale, lunare, anuale in anumite magazine sau restaurante. Accesul in aplicatie este de doua tipuri - copil sau parinte, astfel ca parintii pot verifica si monitoriza tranzactiile copiilor.

“Este al doilea an consecutiv cand alegem sa sprijinim aceast concurs. Este uimitor nivelul de cunostinte al elevilor care ajung in finala Infomatrix, diversitatea culturala si deschiderea tinerilor pentru schimbul de idei. In cele 3 zile ale competitiei am vazut cum tineri din tari din toata lumea impartasesc din cunostintele lor, din experienta lor si leaga noi prietenii. Proiectele prezentate raspund in mare parte unor nevoi existente in tara din care vin, fie ca vorbim de solutii pentru agricultura, de prevenire a calamitatilor naturale sau de eficientizare a utilizarii resurselor energetice. Anul acesta am observat o tendinta mai mare spre aplicatii medicale de preventie a unor probleme medicale precum monitorizarea diabetului sau a problemelor cardiace.
Credem in performanta si ne dorim sa incurajam tinerii valorosi sa isi foloseasca imaginatia, pasiunea si creativitatea, pentru a realiza inovatii tehnologice care ar putea aduce o schimbare pozitiva in societate. ”, a declarat Zoltan Herczeg, Presales Manager Business Solutions in cadrul Star Storage si membru al juriului la categoria Programming.

Despre Infomatrix
Infomatrix este un proiect desfasurat de Fundatia Lumina Institutii de invatamant, cu scopul principal de a organiza activitati educationale la toate nivelele arhitecturii structurale a sistemului educational romanesc. inca de la infiintare, Fundatia Lumina Institutii de invatamant s-a implicat activ in sustinerea elevilor cu performante remarcabile prin programele de burse, dintre care se gasesc numerosi castigatori de medalii, atat in competitii nationale, cat si internationale.

Despre Star Storage
Star Storage este un furnizor global de servicii IT care dezvolta si livreaza solutii moderne de protectie si management al informatiior pentru organizatii publice si private de top. Dezvoltator de produse proprii, cu peste 17 ani de experienta in domeniu si un portofoliu cu peste 500 de clienti de pe 4 continente, in industrii precum financiar-bancar, telecom, productie, utilitati sau administratie publica, compania joaca un rol cheie in parcusul catre transformarea digitala, mobilitate si cloud a organizatiilor de orice dimensiune. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate