Cautare


Instrumentul de proiectare Adobe XD este acum gratuit
16 Mai 2018 Software

Instrumentul de proiectare Adobe XD este acum gratuit

Adobe Systems XD, un instrument relativ nou pentru proiectarea aspectului si structurii aplicatiilor si site-urilor, nu mai are acum pret, cu o singura exceptie.

Ani de zile, designerii au folosit software-ul Adobe, mai ales Photoshop, pentru a proiecta site-uri web si aplicatii. Insa, sub multe aspecte, Photoshop nu este potrivit pentru aceasta. Asadar, Adobe a lansat XD - experience design - in 2016 pentru a ajuta designerii grafici sa controleze modul in care apasarea unui buton in aplicatie sau apasarea unui click pe un link din website va conduce oamenii printr-un domeniu digital. 

"XD ar putea fi la fel de mare, daca nu chiar mai mare decat Photoshop intr-o zi", a declarat Scott Belsky, director de produs Adobe si lider al software-ului Creative Cloud. "Acesta este centrul design-ului. Credem ca produsul a ajuns intr-un punct in care lumea trebuie sa vada acest lucru". 

Decizia - anuntata marti - de a face XD gratuit, demonstreaza ca se pune accent pe crestere la Adobe, o companie care a profitat puternic de trecerea la abonamentul software lunar. Aceasta ultima decizie vine la doua saptamani dupa ce compania a facut o alta incercare de a atrage noi utilizatori: o reducere majora a preturilor pentru scoli, care acum pot plati 5 dolari/elev pe an pentru suita completa Creative Cloud a software-ului Adobe.

Daca va atrage propunerea Adobe, asteptati-va sa platiti in cele din urma tariful. Care sunt, mai exact limitele? 
Versiunea gratuita "Starter Plan" a Adobe XD va permite sa lucrati la cat de multe modele de design doriti. Insa cand vine vorba de partajarea online, puteti oferi un singur design o data.

In schimb, persoanele care folosesc XD prin intermediul abonamentului complet Creative Cloud - sau platesc un abonament de 10 dolari pe luna numai pentru XD - pot impartasi link-uri catre multiple prototipuri si specificatii de proiectare in acelasi timp. Acest tip de partajare este mai important pentru designerii care lucreaza cu mai multi clienti sau in cadrul unir companii mai mari. 

Limitarea design-sharing este cea care a facut posibila punerea la dispozitia utilizatorilor a versiunii gratuite. 

Versiunea gratuita ar putea, de asemenea, sa ajute Adobe sa isi ajunga din urma rivalii. Adobe a lansat primul prototip HD, denumit Project Comet, in 2015.

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate