Cautare


31 Mai 2018
Mozilla Firefox se alatura Chromne si Safari, facilitand crearea unor site-uri sofisticate

Cu ajutorul unui switch virtual al Mozilla, viata a devenit mai usoara pentru cei care creeaza site-uri web si pentru cei care le folosesc.

Luni, Mozilla a acceptat o actualizare pentru browserul sau Firefox care permite tehnologia numita web components. Probabil nu va va interesat in mod direct decat daca sunteti programator, insa aproape sigur va intereseaza ceea ce aceasta inseamna pentru site-urile complexe: mai putine probleme, incarcare mai rapida in imbunatatiri mai rapide. 

Echipa Google Chrome a inceput sa ofere componentele web cu peste cinci ani in urma. Insa producatorii de browsere au preluat doar treptat cele doua piese principale, numite Shadow DOM si Custom Elements. Shadow DOM face posibila izolarea bucatilor de cod asa incat acestea sa nu deranjeze alte parti ale software-ului website-ului, in timp ce Custom Elements permite programatorilor sa creeze propriile fundatii personalizate ale site-urilor web. 

Chrome a fost primul care a sustinut componentele web, insa Apple Safari a urmat acest exemplu in 2016 si 2017. Microsoft s-a angajat sa adauge suport in browserul sau Edge, insa nu a facut inca acest lucru. Firefox accepta Custom Elements, insa luni a sosit si suportul Shadow DOM in versiunea test Nightly.

Componentele web sunt excesive pentru site-urile de baza. Insa site-urile mai avansate pot beneficia de acestea, iar unele dintre ele, cum ar fi YouTube, folosesc deja componente web. Daca vizitati un website cu un browser care nu accepta componentele web, acesta va functiona probabil mai lent sau va fi mai restrans. 

Componentele web functioneaza deocamdata doar in versiunea test Nightly a Firefox, insa sunt programate sa ajunga in versiunea principala a browserului in luna septembrie. 

Tehnologia componentelor web ajuta in special la bibliotecile mari de software pre-scris, denumite framework-uri, care sunt folosite pe scara larga in programarea web de astazi. Framework-urilr, precum React de la Facebook si Angular de la Google, usureaza construirea de site-uri web, insa parti ale unui framework nu pot fi folosite cu parti ale altuia. 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate