Cautare


11 Iunie 2018
Unele mesaje Signal nu dispar, din cauza unui bug, potrivit unui articol

Setarea mesajelor pentru a disparea in Signal este adesea un instrument important pentru comunicatiile sigure - mai ales daca doriti sa va asigurati ca nimeni nu vede ceea ce scrieti.

Insa un articol al Motherboard a constatat ca unele mesaje din platforma de comunicatii criptate continua sa existe mult dupa ce au fost programate sa se stearga. 

Signal este un instrument popular de mesagerie securizata, folosit pentru comunicatiile criptate, asa incat potentialii spioni, agentiile guvernamentale si atacatorii sa nu reuseaca sa va intercepteze mesajele sau apelurile telefonice. Pe Signal puteti seta mesajele sa dispara dupa o anumita perioada de timp, ceea ce adauga un strat suplimentar de securitate pentru mesajele secrete. 

Motherboard a constatat ca, in mai multe ocazii, setarea a functionat defectuos, mesajele continuand sa existe timp de cateva saptamani dupa ce au fost setate sa dispara. O serie de mesaje exista inca dupa mai mult de doua saptamani de cand acestea ar fi trebuit sa expire, a raportat Motherboard. Intr-o alta situatie, Signal pare sa fi sters doar jumatate din conversatie. 

Desi multi activisti, cercetatori in domeniul securitatii si jurnalisti se bazeaza pe Signal pentru mesagerie sigura, instrumentul a prezentat cateva fisuri in armura in trecut. In luna mari, un cercetator din domeniul securitatii a descoperit ca desi mesajele Signal au fost sterse din aplicatie, versiunea Mac a acesteia inca le pastra stocate in MacOS Notification Center. 

"Aceasta problema a afectat doar o parte din mesaje, care au fost trimise intr-un interval foarte scurt de timp inainte de lansarea Signal iOS din 22 mai si care nu au disparut inca", a declarat fondatorul Signal, Moxie Marlinspike, intr-un email de vineri. "Mesajele in curs dispar in mod corect si a existat o actualizare astazi care gestioneaza automat curatarea subsetului de mesaje afectate". 

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate