Cautare


14 Iunie 2018
A inceput preselectia pentru Concursul European de Securitate Cibernetica – ECSC18

S-a dat startul inscrierilor la prima faza a selectiei echipei nationale pentru Concursul European de Securitate Cibernetica – ECSC18, la care pot participa elevii si studentii, cu varste cuprinse intre 16 si 25 de ani, pasionati de domeniul securitatii cibernetice.

Organizat la initiativa Agentiei Uniunii Europene pentru Securitatea Retelelor si a Informatiilor (ENISA), concursul ECSC se desfasoara anual si isi propune sa identifice si sa atraga tinerii din licee si facultati catre domeniul securitatii cibernetice si sa contribuie astfel la formarea urmatoarei generatii de experti in acest domeniu.

Pentru inscrierea la concurs, tinerii interesati de securitatea cibernetica trebuie sa completeze formularul de inregistrare disponibil pe site-ul https://www.cybersecuritychallenge.ro si ulterior sa treaca de etapele de selectie.

Elevii si studentii selectati in lotul care va reprezenta Romania la ECSC18 vor trece printr-un stagiu de pregatire cu experti din industrie care ii vor ajuta sa isi dezvolte expertiza tehnica si spiritul de echipa.

Selectia echipei nationale

Pentru formarea echipei care va reprezenta Romania la ECSC18, Cyberint va organiza, in perioada 7-8 iulie 2018, etapa online a selectiei, impreuna cu CERT-RO si Asociatia Nationala pentru Securitatea Sistemelor Informatice, cu sprijinul pertenerilor certSIGN, CISCO, Clico, Enevo Group, Marsh Romania, Orange Romania si PaloAlto Networks.

In a doua etapa, tinerilor selectati le vor fi testate cunostintele in domeniile securitatii aplicatiilor web, apararii cibernetice, criptografiei, analizei traficului de retea, reverse engineering si aptitudinile de prezentare publica, cei mai buni dintre ei urmand sa fie inclusi in lotul care va reprezenta Romania la etapa finala a concursului, care se va desfasura la Londra, intre 15 si 18 octombrie 2018.

La ultimele doua editii ale ECSC, echipa Romaniei a reusit performanta de a se clasa pe locul doi, in ambele randuri fiind depasita de Spania.

La ECSC18, competitorii Romaniei vor fi Austria, Cipru, Cehia, Danemarca, Elvetia, Estonia, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Liechenstein, Marea Britanie, Norvegia si Spania.

Tarile participante vor fi reprezentate de cate o echipa formata din 10 concurenti impartiti in doua grupe de varsta: 16-20 de ani si 21-25 de ani.

certSIGN, companie specializata in dezvoltarea de solutii de securitate cibernetica, are onoarea de a fi unul din principalii sustinatori ai lotului Romaniei in vederea participarii la ECSC18, acoperind o parte a costurilor pregatirii, deplasarii si participarii la concurs.

In ultimii ani, certSIGN s-a implicat in permanenta in formarea profesionala a tinerilor IT-sti, prin parteneriate cu mediul academic sau prin co-organizarea unor concursuri similare de securitate cibernetica, precum competitia Crypt a bite, organizata de ENISA si dedicata elevilor de liceu si studentilor pasionati de matematica si criptografie din tarile membre UE.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate