Cautare


20 Iunie 2018
Google remediaza un bug Home si Chromecast care va dezvaluie locatia

S-ar putea sa nu va surprinda faptul ca Google are o idee destul de buna despre locul in care va aflati. S-a dovedit ca compania scapa aceste informatii de pe speakerele Google Home si Chromecast, astfel incat hackerii le pot intercepta si folosi impotriva dvs.

Aceasta potrivit unui studiu efectuat de Craig Young, expert in domeniul securitatii in cadrul Tripwire si al unui articol publicat luni de Brian Krebs. Google a confirmat in aceeasi zi ca intentioneaza sa remedieze problema in iulie. 

"Am reusit sa folosesc datele extrase de pe dispozitive pentru a determina locatia lor fizica cu o precizie uimitoare", a declarat Young intr-un blog post. 

Young a descoperit ca poate folosi browserul web pe un computer ca punct de pornire pentru a ajunge la un smart speakwer Chromecast sau Google Home, daca acesta este conectat la acelasi router. In testul sau, a reusit sa colecteze informatii despre propria sa locatie de la Chromecast-ul sau. Hack-ul functioneaza de la distanta atata timp cat atacatorii vizeaza pe cineva care foloseste un computer si unul dintre dispozitivele Google afectate de pe acelasi router. 

Hack-ul este un exemplu al modului in care colectarea datelor de catre companiile de tehnologie - chiar si colectarea datelor despre care aveti cunostinta si pe care o consimtiti - va poate expune riscului din partea hackerilor daca informatiile nu sunt blocate. 

In primul rand, Young a creat un site web care poate rula software malitios. Apo a deschis website-ul pe propriul computer. Website-ul a executat programul hacking, care a cautat in jur si a descoperit ca Chromecast-ul sau era conectat la acelasi router ca si computerul. In cele din urma, site-ul web a trimis o solicitare Chromecast-ului, care i-a trimis datele privind locatia. 

Tehnica functioneaza indiferent daca utilizati masini Windows sau computere Mac si va poate viza daca utilizati fie Chrome, fie Firefox, a adaugat Young. 

Solutia de la Google este programata pentru lansare la jumatatea pana la sfarsitul lunii iulie, a declarat un purtator de cuvant.

V-ati putea intreba de unde cunoaste Google locatia dvs. exacta. Aceasta nu se datoreaza GPS-ului. In schimb, a explicat Young, Google colecteaza informatii bine reglate despre locatia routerelor web, inclusiv cele pe care le folositi acasa pentru a va conecta la internet. 

De aceea, Google va poate spune locatia dvs. in serviciul Maps, spre exemplu, chiar si pe un dispozitiv al carui GPS nu este activat. 

Defectiunea identificata este ingrijoratoare nu doar pentru ca informeaza hackerii cu privire la locul in care locuiti, a sustinut Young intr-un blog post cu privire la cercetare, ci si pentru faptul ca ar putea ajuta scammerii sa faca mesajele pe care vi le trimit sa para mai convingatoare. 

Hackerii, a sustinut Young, ar putea folosi locatia dvs. "pentru a credibiliza notificarile pe care le trimit si pentru a-si creste sansele de succes". 

Sursa:
www.cnet.com

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate