Cautare


05 Iulie 2018
SAP a extins proiectul Adoptam o scoala in Cluj-Napoca, Timisoara si Bucuresti

SAP continua si in 2018 proiectul Adoptam o scoala prin care angajatii companiei sustin cursuri de programare Scratch in trei scoli primare din Bucuresti, Timisoara si Cluj-Napoca. Elevii de clasa a IV-a vor invata sa dezvolte aplicatii in popularul limbaj de programare Scratch, in perioada 19 ianuarie – 15 iunie. Initiativa a demarat anul trecut, in Cluj-Napoca, unde 7 voluntari SAP ”au adoptat” scoala Emil Isac.

La finalul celor sase luni de cursuri, elevii vor invata sa caute si sa foloseasca resurse media, sa analizeze imagini si clipuri video folosind librarii, sa urmareasca tutoriale si instructiuni, sa testeze si sa rezolve bug-uri, sa creeze animatii, notiuni de programare: secvente, bucle, evenimente, structuri conditionale, operatori si variabile, elemente de design de joc: creatie, controlul personajelor cu mouse si tastatura. 

Scratch, limbaj de programare dezvoltat la MIT Media Lab, este folosit de elevi, profesori, parinti pentru a crea cu usurinta animatii, jocuri, aplicatii. A fost creat in special pentru copii de la 8 la 16 ani, dar este folosit de persoane de toate varstele. Chiar daca nu toti copiii vor urma intr-un final o cariera in programare, abilitatile dezvoltate folosind invatarea prin jocuri digitale, cum ar fi creativitatea, gandirea sistematica, lucrul in echipa, sunt necesare pentru o mai buna intelegere si o rezolvare mai rapida a provocarilor intalnite in meseriile alese.

Copiii si Tehnologia: O combinatie castigatoare pentru un viitor mai bun
”intr-o lume digitala cum este cea de astazi, programarea este o abilitate fundamentala, alaturi de matematica si citire, dar prea putini copii au posibilitatea de a invata sa programeze, aceasta disciplina fiind rareori predata la scoala. Prin programul Adoptam o scoala ne dorim sa cream o platforma distractiva si captivanta, unde copiii nu doar invata sa programeze, ci au ocazia sa fie creativi folosind programarea. Chiar de la primele sedinte de Scratch, am avut un feedback excelent din partea copiilor. Sunt foarte curiosi si vor sa descopere cat mai multe lucruri. Din cei 25 de elevi cati s-au inscris, nu avem vreo absenta”, a declarat Sarbrina Mitu, SAP Hybris Commerce Business Analyst si initiatorul proiectului.

De-a lungul istoriei, tehnologia a avut puteare de a transforma fiecare aspect al societatii, de la mediul de afaceri, la administratiile locale sau nationale. Transformarea continua si in prezent prin prisma noilor tedinte: Inteligenta Artificiala, robotica, Internet of Things, cybersecurity sau data science. Tot mai multe locuri de munca din toate industriile necesita un anumit nivel de cunostinte in tehnologie sau informatica. Conform World Economic Forum, 65% dintre copiii care astazi intra in clasa I vor avea joburi care nici nu exista in prezent1. Initiativa SAP are rolul de a ii face pe copii sa inteleaga si chiar sa creeze aplicatiile si jocurile pe care le utilizeaza atat de frecvent, abilitati ce le va permite sa tina pasul cu schimbarile rapide din domeniul tehnologiei. 

Despre SAP
SAP este lider de piata pe segmentul solutiilor software pentru afaceri. in prezent, compania are peste 378.000 de clienti, pe care ii sustine in gestionarea cu succes a tuturor factorilor disruptivi adusi de economia digitala, contribuind la simplificarea proceselor de business si oferind platforma necesara pentru dezvoltarea unei strategii digitale sustenabile. 

Despre SAP Romania
SAP Romania, subsidiara locala a SAP SE, si-a inceput activitatea in 2002, numarandu-se printre primii furnizorii IT locali de top. in ultimii 16 ani, compania a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de business local si la transformarea digitala a organizatiilor. Astazi, circa 600 de companii din Romania utilizeaza solutiile SAP, din industrii precum utilitati, transporturi, banci, asigurari, retail sau productie. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienti SAP.

in 2011, SAP a demarat un proiect de investitii in Romania, prin deschiderea celui mai important centru de consultanta pentru tehnologiile SAP din Europa, care deserveste clientii din Europa, Orientul Mijlociu si Africa, cu ajutorul a 570 de angajati. Pentru mai multe informatii, vizitati www.sap.ro.

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate