Cautare


Atacul asupra bazei de date Timehop a determinat furtul datelor a 21 de milioane de utilizatori
10 Iulie 2018 Software

Atacul asupra bazei de date Timehop a determinat furtul datelor a 21 de milioane de utilizatori

Timehop a dezvaluit ca securitatea sa a fost incalcata si datele a 21 de milioane de utilizatori au fost compromise.

Compania din spatele aplicatiei - care arata ce ati impartasit, postat pe Twitter sau Instagram in ultimii ani - a declarat ca a luptat cu o "intruziune in retea" in data de 4 iulie, insa numele, adresele de e-mail si unele dintre numerele de telefon ale utilizatorilor au fost furate. 

Aproximativ 4,7 milioane dintre acele conturi aveau atasate numerele de telefon ale utilizatorilor. 

Timehop a precizat ca niciuna dintre "amintirile" sale (postarile social media si fotografiile din magazinele de aplicatii) nu au fost accesate. 

Cu toate acestea, au fost compromise "token-urile de acces" care permit aplicatiei sa se conecteze cu site-urile social media precum Facebook, Twitter si Instagram - permitand astfel hotilor sa vizualizeze postarile social media. 

Compania a declarat ca nu are nicio dovada ca cele descrise s-au intamplat de fapt, insa a de-autorizat toate token-urile compromise. 

Ca rezultat al incalcarii, va trebui sa va conectati din nou la Timehop data viitoare cand incarcati aplicatia si sa re-autentificati fiecare serviciu pe care doriti sa il utilizati cu aplicatia. 

Timehop recomanda ca daca ati atasat un numar de telefon contului dvs. sa luati masuri suplimentare pentru a va asigura ca numarul nu este portat. In cel mai rau scenariu, hackerii ar putea folosi numarul furat pentru a accesa conturile bancare. 

In functie de furnizor, adaugarea unui PIN poate asigura securizarea contului. In alte cazuri, furnizorul poate limita portabilitatea numarului. 

Compania a declarat ca a notificat toti utilizatorii din UE, conform GDPR. 

Incalcarea securitatii a fost posibila deoarece un certificat de acces la mediul cloud computing Timehop nu a fost protejat de autentificare multifactor, insa compania a declarat ca a remediat aceasta problema. 

Twitter nu a facut niciun comentariu cu privire la aceasta incalcare de date, iar Timehop si Facebook nu au raspuns imediat solicitarii de comentarii.

Sursa: www.cnet.comInfo util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate