Cautare


Chrome are un nou mod de a opri hackerii Spectre. Pacat ca implica mai multa memorie
16 Iulie 2018 Software

Chrome are un nou mod de a opri hackerii Spectre. Pacat ca implica mai multa memorie

Prin adaugarea unei noi tehnologii de compartimentare, browserul Google Chrome a facut un pas inainte pentru a impiedica site-urile web sa fure date sensibile, insa schimbarea inseamna ca Chrome va avea nevoie de mai multa memorie.

De cand Google a lansat public Chrome in 2008, browserul web a impartit munca intre mai multe procese computing. Aceasta abordare impiedica interferarea unui tab cu celalalt. Google testeaza o variatie stricta a acestui tip de partitionare pentru a proteja impotriva Spectre, un nou tip de atac pe care  Google si alti cercetatori l-au dezvaluit in luna ianuarie. 

Google a lansat noua caracteristica de securitate, denumita izolarea site-ului, pentru un numar limitat de utilizatori Chrome, incepand cu editia Chrome 67 in luna mai. Acum, aceasta functie este "activata pentru 99% dintre utilizatorii Windows, Mac, Linux si Chrome OS", a declarat membrul echipei Chrome, Charlie Reis, intr-un blog post de miercuri. 

Masura arata cat de complicate sunt atacurile Spectre si Meltdown. Companiile de tehnologie care produc procesoare, sisteme de operare si browsere incearca sa blocheze atacatorii de la a utiliza vulnerabilitatile pentru a fura date sensibile, cum ar fi parole sau chei de criptare. Problema este suficient de grava pentru a fi ridicata in fata Congresului SUA, unde senatorii au sustinut miercuri ca nu au auzit de Spectre. 

Arata, de asemenea, o noua modalitate in care Spectre afecteaza performanta computerului. Solutiile initiale low-level ale Intel au afectat viteza computerului, iar acum solutia Chrome afecteaza cantitatea de memorie folosita. 

Insa izolarea site-ului va ajuta viitoarele versiuni ale Chrome in privinta mai multor probleme, nu doar in ceea ce priveste Spectre. 

"Cea mai buna parte vine in cateva lansari, atunci cand izolarea site-ului va oferi o protectie generala" impotriva a doua clase de atacuri computer, executarea codurilor de la distanta si cross-site scripting universal, intr-o parte cheie a browserului, a scris pe Twitter Justin Schuh, lider al echipei de securitate Chrome. 

Functia Google de izolare a site-ului este o schimbare majora in Chrome. Aceasta afecteaza o parte esentiala a browserului, numita renderer, care transforma codul de programare al site-ului in pixeli pe ecranul telefonului sau al laptop-ului. Cu izolarea site-ului, Chrome imparte renderele in procese computer separate. 

Din pacate, aceasta inseamna ca Chrome va avea nevoie de mai multa memorie. Cresterea este de aproximativ 10 pana la 13 procente pentru persoanele cu multe tab-uri deschise, a indicat Google intr-un document de proiect. Vestea buna este, totusi, ca izolarea site-ului permite Google sa relaxeze restrictiile anterioare privind monitorizarea exacta a actiunilor browserului, pe care le-a adoptat pentru a face fata atacurilor dure ale Spectre. 

"Echipa noastra continua sa depuna eforturi pentru a optimiza aceste comportament si pentru a mentine Chrome atat rapid, cat si sigur", a declarar Reis intr-un blog post. De asemenea, lucreaza pentru a aduce izolarea site-ului pe Chrome pentru Android. 

Sursa: www.cnet.com


Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate