Cautare


19 Iulie 2018
Aplicatia PayPal Venmo expune tranzactiile utilizatorilor in mod implicit

Aplicatia de plati mobile Venmp a fost acuzata de faptul ca a expuns detalii cu privire la milioane de utilizatori prin intermediul unui API deschis, pe care oricine il poate accesa.

Ca rezultat, detaliile personale ale utilizatorilor sunt deschise pentru a fi vizualizate de oricine, cu exceptia cazurilor in care acestea sunt setate pentru a fi private. Cu toate acestea, multi ar parea ca nu isi dau seama de faptul ca ceva atat de sensibil ca o aplicatuie de plata ar expune astfel de detalii in mod implicit. 

Problema de confidentialitate a fost descoperita de Hang Do Thi Duc (Mozilla), care este, de asemenea, reponsabil pentru codificarea Data Selfie, o extensie browser care arata utilizatorilor ce stie Facebook despre ei. 

"Din moment ce toata activitatea Venmo este publica in mod implicit, este incredibil de usor de urmarit ce cumpara oamenii, cui trimit bani si de ce", a scris Do Thi Duc intr-un blog post. 

"Am folosit API-ul public de la Venmo pentru a descarca toate tranzactiile publice din 2017, extragand un numar total de 207.984.218 tranzactii. Prin analizarea acestor date, am aflat multe lucruri despre utilizatori", a mai scris Do Thi Duc. 

Datele relevate de API-ul Venmo includ numele si prenumele, imaginile de profil, orele de tranzactionare si cu cine se realizeaza tranzactiile, precum si mesajele atasate acestor tranzactii. 

In unele cazuri, ID-urile Facebook si retelele de cunostinte au fost dezvaluite de API-ul Venmo. 

Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate