Cautare


08 August 2018
Studentii japonezi au creat un tur VR al bombardamentului de la Hiroshima

Experienta realitatii virtuale recreaza Hiroshima inainte, in timpul si dupa ce bomba atomica a fost lansata peste oras in 1945.

Pe 6 august 1945, SUA au lansat o bomba atomica asupra orasului Hiroshima, ucigand aproximativ 140.000 oameni.
Evenimentul a schimbat cursul celui de-al doilea razboi mondial si a demonstrat forta incredibil de devastatoare a armelor nucleare. Potrivit Associates Press, o echipa de elevi japonezi a dezvoltat o aplicatie de realitate virtuala care recreaza atacul, cu scopul de a evidentia ororile cauzate de explozia nucleara si de a impedica astfel de evenimente sa se intample din nou.

Proiectul a necesitat doi ani pentru a fi realizat de catre elevii de la Liceul Tehnic Fukuyama, situat la aproximativ 100 km est de Hiroshima. Aplicatia plaseaza utilizatorii de-a lungul Motoyasu River din Hiroshima, permitandu-le sa priveasca peisajul si cladirile epocii cu ajutorul unui headset HTC Vive. Prin studierea fotografiilor vechi si prin accesarea primelor informatii despre bombardamente, elevii au reusit sa reecreeze cu fidelitate Hiroshima anului 1945.

Realitatea virtuala s-a mutat treptat de la jocurile video la multe alte aplicatii. Parcul National Yellowstone doreste sa o foloseasca pentru a contracara atacurile ursilor, iar Muzeul Casei Memoriale Anne Frank a creat recent un tur de realitate virtuala a camerelor secrete unde s-a ascuns familia Frank. Viitorii parinti pot chiar sa urmareaca o nastere in VR, pentru a se pregati pentru ceea ce urmeaza.

Sursa: www.cnet.com
Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate