Cautare


Apple elimina aplicatii anti-malware care golesc datele browserului
12 Septembrie 2018 Software

Apple elimina aplicatii anti-malware care golesc datele browserului

Aplicatiile unei firme bine-cunoscute de securitate cibernetica au fost eliminate din magazinul de aplicatii Mac de catre Apple dupa ce s-a descoperit ca acestea exporta istoricul navigarii utilizatorilor.

Cateva aplicatii anti-malware produse de Trend Micro au fost de atunci actualizate de catre compania de securitate cibernetica.

Cu toate acestea, Trend Micro a negat categoric acuzatiile potrivit carora aplicatiile "furau datele utilizatorilor" si le trimiteau unui server din China. 

Comportamentul aplicatiilor a fost descoperit de un cercetator in domeniul securitatii saptamana trecuta. 

Trei aplicatii, Dr Cleaner, Dr Antivirus si App Uninstall, produse de Trend Micro, au fost eliminate din magazinul de aplicatii Apple Mac, desi gigantul in domeniul tehnologiei nu a confirmat public motivul pentru care a luat aceasta masura. 

"Rapoartele potrivit carora Trend Micro "fura datele utilizatorilor" si le trimite catre un server neidentificat din China sunt absolut false", a declarat Trend Micro. 

Compania a adaugat ca a finalizat o ancheta initiala care a confirmat ca cateva aplicatii, inclusiv Dr Cleaner si Dr Antivirus, au colectat si incarcat "o mica fotogragie a istoricului browserului o singura data" la instalare. 

Firma a sustinut ca acest lucru s-a facut "in scop de securitate", pentru a analiza datca un utilizator a intampinat recent amenintari adware sau alte amenintari. 

Cu toate acestea, a adaugat ca a decis sa elimine aceasta functie din aplicatiile sale. 

Intr-o actualizare a declaratiei, Trend Micro a spus: "Ne cerem scuze comunitatii noastre pentru ingrijorarea pe care ar fi putut sa o simta si o putem asigura ca datele sale sunt in siguranta si nu au fost compromise in niciun moment". 

A fost sters istoricul navigarii utilizatorilor, detinut anterior timp de trei luni. 

BBC a contactat Apple pentru comentarii. Info util

Numai 5 producatori de solutii antivirus, inclusiv ESET, au indeplinit criteriile de detectie si dezinfectare solicitate pentru Windows 7.Newsletter


Adresa mea de email:
Parteneri

Despre noi

Download

Contact

Strada Retezatului nr.5 / Tg.Mures 540 068
tel/fax:0265 265 910 / contact@smartnews.ro

Publicitate